Problem polega nie na klasycznym odinstalowywaniu oprogramowania Java, ale kwestii bezpieczeństwa jednego z jej komponentów, czy raczej wersji towarzyszącej.
Posiadam program Java w najnowszej wersji 7 i aktualizuję program, jednocześnie posiadam zainstalowane już wcześniej wersje, o których wiem, że są odrębnymi programami (swoją drogą, czy to prawda ?), a mianowicie JavaFX 2.1.1 i Java(TM) 6 Update 32.
Natomiast co z tą JavąFX 2.1.1 ?
I dowiedziałem się skądś, że Javę(TM) 6 Update32 muszę odinstalować bo stanowi ona jakieś niebezpieczeństwo dla komputera, jest dziurawa czy coś (czy tak ?), i pobrać najnowszą wersję - Java(TM) 6 Update 35. Czy istotnie tak jest ?
Czy muszę również odinstalować cały pakiet Javy i na nowo pobrać ?
I czy w zależności od przeglądarki powinienem mieć raczej wyłączoną Javę w całości, czy też jej różnych wersji, podobno to zwiększa bezpieczeństwo przeglądarki, z drugiej zaś strony ja uważam to za niezbyt dobry pomysł, gdyż może to spowodować niestabilność działania i problemy z normalnym działaniem przeglądarki jak i różnych programów ?
Jeśli jednak tak to jak i gdzie ?
Problem z deinstalacją JavyScript
- djarta
- Kontaktowanie:
Problem z deinstalacją JavyScript
JavaFX możesz odinstalować.
A Javę którą masz to poprostu się odinstalowuje i instaluję, najnowsza to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i ją jedynie instalujesz.
Z autostartu wyłączasz najlepiej, jezeli Java będzie potrzebna to będzie pytanie czy chcesz żeby ją uruchomić.
A Javę którą masz to poprostu się odinstalowuje i instaluję, najnowsza to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i ją jedynie instalujesz.
Z autostartu wyłączasz najlepiej, jezeli Java będzie potrzebna to będzie pytanie czy chcesz żeby ją uruchomić.
-
- Reklama