Problem z dostawcą wyszukiwania W IE 8

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post04 paź 2012, 18:11

Witam. Włączyłem przeglądarkę Internet Explorer 8 i od razu wyświetla mi się to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, a zaraz potem to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie mam pojęcia skąd to się wzięło,ani czym jest, ale poradźcie coś jak to zmienić by działało normalnie ?
W dodatku jak klikam na Nową kartę to wyświetla tylko pustą, białą kartę, a w pasku adresu jest about:blank. :cry:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2012, 20:58 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z dostawcą wyszukiwanie W IE 8

Post04 paź 2012, 18:53

Ręczna zmiana wyszukiwarki odbywa się poprzez rejestr:
HKEY_LOCAL_MACHINE >> SOFTWARE >> Microsoft >> Internet Explorer >> Search

W wartościach
CustomizeSearch i SearchAssistant
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post04 paź 2012, 20:58

Tak, ale ja nie chcę zmieniać wyszukiwarki, chcę mieć Google jako domyślną i w tej chwili też tak jest.
Problemem jest to, że pojawiają się te komunikaty i chyba coś się w zmieniło w ustawieniach.
W tym kluczu w regedit mam tak: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Czy powinienem tam coś zmienić jeśli tak to co ?

Poza tym widzę, że w samych, niektórych opcjach IE pozmieniało się np. w Zarządzaniu dodatkami jest tak: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, w Opcjach internetowych > Ogólne > Karty > Ustawienia: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, a w Ustawieniach widoku zgodności tak:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A także Nowa karta IE wyświetla się jako about:blank.

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post05 paź 2012, 16:08

manitu pisze:w Opcjach internetowych > Ogólne > Karty > Ustawienia
Włącz przeglądanie w kartach i ustaw opcje wg preferencji.

Natomiast w rejestrze spróbuj jeszcze skopiować ten adres z SearchAssistant do CustomizeSearch.

Reszta ustawień wygląda na prawidłowe.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post10 paź 2012, 09:16

Włączanie przeglądanie w kartach i ustawienie opcje wg preferencji niestety nic nie daje. Przywracanie opcji domyślnych nie sprawdzałem, a może by to coś dało, ale raczej nie - bo przecież nie o to mi chodzi.

Co do zmian w kluczach to nie wiem czy to jest tutaj właściwy algorytm, gdyż wartości dostawcy znajdują się chyba w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\
A tam wszystko jest dobrze, pokażę to jeszcze: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Ja zreinstalowałem Google poprzez tymczasowe jej odinstalowanie.
Pojawiło się okienko, że podjęto próbę zmiany domyślnego dostawcy wyszukiwania, i wybrałem tam Bing jako domyślną wyszukiwarkę.
Tylko, że od razu widzę, że jest coś nie tak. Jak wchodzę do IE, to choć rzeczywiście nie ma już Google, na stronie głównej widzę właśnie ją. Zaś w Zarządzaniu dodatkami jako domyślna jest Bing. Kliknąłem w Znajdź więcej dostawców..., wybrałem Google jako domyślną, ale w okienku Zarządzanie dodatkami jak klikam na Google > button Ustaw jako domyślną to nic się nie dzieje.
Gdy wcześniej klikam na Bing i Usuń to też nic się nie dzieje, właściwie to ta opcja jest niedostępna. Pokażę może to wszystko: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Natomiast ten komunikat błędu dostawcy wyszukiwania wciąż się wyświetla.

• Reklama

Wróć do „Problemy”