1) USB typu Emtec C410 (8 GB, kolor czarny).
Kod: Zaznacz cały
http://www.123klik.pl/kupic_img3/174/600x600_emtec_pamiec-emtec-c410-8gb-czarny.jpg
Po włożeniu urządzenia do komputera (próbowano przy Windows XP, Windows Vista, Windows 8) urządzenie praktycznie nie jest wykrywane.
Na przykładzie Windows 8 mogę powiedzieć, że system widzi pamięć jako "2267 PRAM". Z kolei po wejściu do Zarządzania dyskami w Zarządzaniu komputerem przy wykrytym dysku pisze, że brak nośnika.

Opisywana pamięć nie uległa mechanicznym uszkodzeniom, wręcz jedynie może być uszkodzona logicznie bądź elektronicznie. Przy włożeniu pamięci do portu czerwona lampka na pendrive świeci non stop, nie miga.
Czy w/w pamięć USB nadaje się do jakiejkolwiek naprawy tudzież flash-owania, itp?
Czy po prostu sprzęt się uszkodził, zespół, zużył i można go oddać do recyclingu?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
2) Flashdrive Mtb Hp Sferis 8Gb
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po włożeniu urządzenia do komputera (próbowano przy Windows XP, Windows Vista, Windows 8) urządzenie jest wykrywalne, wszystko fajnie ale ... nie można sformatować dysku bo pisze, że jest zabezpieczony przed zapisem.

Opisywana pamięć nie uległa mechanicznym uszkodzeniom, wręcz jedynie może być uszkodzona logicznie bądź elektronicznie. Pendrive lampki nie ma.
Czy w/w pamięć USB nadaje się do jakiejkolwiek naprawy tudzież flash-owania, itp?
Czy po prostu sprzęt się uszkodził, zespół, zużył i można go oddać do recyclingu?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
PS. Trochę już tu czytałem na ten temat, poinstalowałem jakieś programiki, ale efekt mizerny. Na razie błądzę po omacku i nie wiem co się popsuło.

Jakby co mam do dyspozycji Windows XP, Windows Vista, Windows 8 oraz w razie czego Linux Opensuse 13.1.