Problem z Dyskiem
-
Problem z Dyskiem
Witam mam problem z dyskiem zewnetrznym WD My Passport 500GB a mianowicie chodzi o tryb pracy w USB 3.0 po podlaczeniu dysku pod usb 3 wyskakuje instalacja Unknown Device dysk dostaje zasilanie ale nie widac go na kompie sterowniki do usb 3.0 najnowsze zainstalowane a nawet na nowo system sterowniki do tego dysku tez posiadam ale nie da ich sie wgrac podczas uruchomienai albo wyboru opcji aktualizacji w men. urzad. dodam fakt ze po podlaczeniu do USB 2.0 dysk sie laduje instaluje sam sterowniki itp. Moja konfiguracja to windows 7 x64 sp1,plyta glowna gigabyte GA-990XA-UD3,
- janpas
- Kontaktowanie:
Problem z Dyskiem
a u kogoś innego próbowałeś na komputerze z USB 3.0 ?
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
Problem z Dyskiem
Tak bylem w sklepie Euro i sprawdzalem pod kilkoma laptopami z systemem win 7 x64 i win 8 x64 i dysk dzialal odrazu i nie potrzebowal sterownikow i odrazu byl dostep do niego, dodam ze po podlaczeniu przedluzki kabla usb 2.0 do wejscia usb 3.0 i podpieciu przez ta przedluzke dysku, jest widoczny ale wiadomo ze dziala wtedy w 2.0 wiec wejscia w plycie z tylu tez wydaja sie byc ok
- deFco247
- Kontaktowanie:
Problem z Dyskiem
Inne urządzenia współpracujące z USB 3.0 działają prawidłowo?
Nie masz przypadkiem w BIOS-ie/UEFI wyłączonej obsługi USB 3.0?
Nie masz przypadkiem w BIOS-ie/UEFI wyłączonej obsługi USB 3.0?
-
Problem z Dyskiem
Podłączyłem inny dysk usb 3.0 i niestety tez nie dziala wyskakuje ten sam komunikat że zainstalowano sterowniki dla Unknown Device, w biosie usb 3.0 controller jest ustawiony na enable:)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem z Dyskiem
Podłączaj tylko pod tylni panel. Na przednim może być już za niskie napięcie na zasilenie.
-
Problem z Dyskiem
Oczywiście że podłączony był pod tylni panel,napisałem do supportu gigabyte i kazali mi oddać płytę na gwarancję, więc będę musiał ją wyciągnąć i to zrobić bo już temat możliwości wyczerpałem na maksa ;]
-
- Reklama