Mianowicie mam laptopa FS Amilo Pi2512, tzn dostałem do wymiany matrycy no i chciałem go po wymianie sprawdzić. Działa wszystko niby ok, ale po pewnym czasie się wyłączą sam z siebie ... nagle i bez ostrzeżenia. jakby wyjął baterie z niego. Podłączyłem go pod baterie z kablem ... problem się powtórzył ... natomiast gdy działa pod samym kablem bez baterii to nic się nie dzieje.
W pierwszym momencie pomyślałem że dysk ma błędy i wyłącza po natrafieniu na bada. ale skan poszedł i wychodzi na to że działa. Teraz sądzę że to bateria, ale nie wiem jaki to ma wpływ bo nie jestem posiadaczem laptopa i nie pracowałem wcześniej na przenośnym sprzęcie.
Powiem tak w skrócie, że pod kablem idzie jednocześnie kopiowanie 8gb z pendrive`a + stress test everestem + superPI i nic się nie dzieje. Natomiast pod samą baterią / baterią z kablem niekiedy nie zdąży się windows załadować i jest nagły dead.
Wcześniej był zainstalowany WIN Vista home, przeinstalowany na WIN 7 Pro i dalej to samo , także oprogramowanie sądzę że można wykluczyć. Doszedłem to tego iż albo to jest wina baterii albo elementu zasilania na płycie głównej między baterią a komputerem.
Prosiłbym o pomoc