Problem z dźwiękiem-płyta główna MSI K8MM-V

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kaczor0112

Użytkownik

Post21 sty 2013, 05:35

A więc zrobiłem formata na starym kompie, bawię się już z 5 h z dźwiękiem i nie mogę sobie poradzic, przeinstalowywałem stery chipsetu, do dźwięku ale to nic nie dało próbowałem realteków, jak i via vinyl deckow, ale za kazdym razem jak wchodze w panel sterowania > dzwięki to pisze, ze "Brak urządzenia audio". Próbowałem, wszystkiego co tylko znalazłem na jakichś forach ale nie daje sobie rady więc pisze tu, mam nadzieję że mi pomożecie. Dodam, że zgubiłem płytkę z sterownikami, a z neta ściągnąłem milion i albo nie działają albo ja nie potrafie tego dobrze zrobic.

Screen z everesta :
Obrazek

z menedzera urządzen
Obrazek

Tutaj nie było wcześniej tych dwóch z wykrzyknikami ale cos tam nakrecilem i musialbym odinstalowac wszystko, żeby to naprawic ale nie mam juz ochoty, marzę tylko o sprawdzonym i niezawodnym sposobie na odzyskanie tego dzwięku. Aha i do tego sprawdzałem w biosie, jest włączona karta, a no i karta dzwiękowa jest zintegrowana.

Pozdrawiam, i mam nadzieję, że mi pomożecie :D
Ostatnio zmieniony 21 sty 2013, 09:27 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post21 sty 2013, 09:28

Wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.

Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.

Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z dźwiękiem.

Post21 sty 2013, 10:49

Raczej musisz się pozbyć tych wykrzykników. Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
stąd sterowniki 4in1 do chipsetu oraz VIA Smart5.1CH Sound Drivers for K8MM3-V/K8MM-V/P4MAM2-V
poprzednie sterowniki usuń najpierw.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kaczor0112

Użytkownik

Post21 sty 2013, 16:41

A więc po odinstalowaniu wcześniejszych sterowników ( były chyba indentyczne ) i zainstalowaniu tych co podałeś jest jeszcze więcej wykrzykników, ponad to nie mogę otworzyc w panelu sterowania "dzwięki i ustawienia" ogólnie coś się zwiesza komputer teraz, no tak więc screeny :
1.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

@EDIT
Jak na razie wszystko działa, więc elegancko akurat włączyłem coś na yt i leci : > dzieki wam za pomoc.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post21 sty 2013, 17:11

No ale nie jest tak jak powinno być, w Menedżerze urządzeń aż pięć żółtych wykrzykników :(
Wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Problemy”