Problem z dźwiękiem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Damian112

Użytkownik

Problem z dźwiękiem

Post08 lis 2010, 14:46

Witam.Od pewnego czasu mam problem z moim sprzętem.Nie ma dźwięku.Gdy chciałem pierwszy raz odinstalować sterowniki udało mi się to bezproblemowo.Później gdy chciałem zainstalować na nowo sterowniki,system się restartował i pozniej nic,próbowałem go jeszcze kilka razy restartować ale nic się nie działo.Pomyślałem że to wina windowsa,więc go od nowa zainstalowałem bo miałem płytkę z instalką.Wszystko ładnie pięknie,system sie zainsalował,włączył,i działał.Gdy instalowałem mu stery do dźwięku dalej się restartował i nie mógł sie uruchomić więc jeszcze raz zainstalowałem windowsa.I tak dalej gdy chciałem instalować stery do dźwięku.Moim zdaniem coś jakby windows sie wysypuje gdy chce wgrać stery.Mam na nim windows XP,próbowałem też z Vistą i MX8,wszystko sie instaluje,i gdy chce wgrać stery z dźwiękiem problem się powtarza.Więc użuwam obecnie komputera bez dźwięku,ale wiecie jak to z czasem wkurza gdy chce sie posłuchać muzyki grać lub oglądać filmy.Wszystkie inne sterowniki do kompa sie ładnie instalują i wszystko działa jak należy tylko jest ten problem z dźwiękiem.Mam płytę główną Asrock A8V-VM SE,a płytę dźwiękowoł zintegrowanął.Według mnie może to byc problem z płytą główną lub chipsetem.A według was co to może być za problem?Prosze o pomoc. :roll:

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Problem z dźwiękiem

Post08 lis 2010, 14:51

Mam na nim windows XP,próbowałem też z Vistą i MX8

MX8 to nielegalne ale skoro już nie Masz to nie łamiesz regulaminu.

To czy wina leży po stronie płyty głównej łatwo sprawdzić. Wystarczy uruchomić linuxa live-cd i sprawdzić czy na nim jest dźwięk. A że uruchamiasz z płyty to ma wiele zalet, nie musisz go instalować, a wszystko ładnie sprawdzisz.

Damian112

Użytkownik

Problem z dźwiękiem

Post08 lis 2010, 15:01

A skąd pobrać tego linux live-cd?

Awatar użytkownika
voluu

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z dźwiękiem

Post08 lis 2010, 15:02

Np tutaj:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ściągnij wersję:
Ubuntu 10.04PL Lśniący Lamparcik i386 (x86, wersja 32-bitowa)
Obrazek
Sounds Better

Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+

Damian112

Użytkownik

Problem z dźwiękiem

Post08 lis 2010, 15:33

A czy to pomoże?Bo nie chce mi się aż tyle ściągać.ok 650 mb (6 godzin pobierania) :shock:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Problem z dźwiękiem

Post08 lis 2010, 15:41

Pobierz EVEREST Ultimate Edition.
Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:
-> Nazwa płyty głównej
-> Mikroukład płyty głównej
-> Multimedia (karta dźwiękowa)

Początek tematu : sterowniki/brak-dzwieku-po-instalacji-systemu-operacyjnego-t175.html
Masz płytkę od komputera ze sterownikami ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”