Problem z folderem Snapshot

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post21 paź 2012, 15:09

Witajcie. Ja mam taką kwestię. Otóż przejąłem tymczasowo na własność ukryty folder C:\System Volume Information w celu wyciągu z kopii jednego z wcześniejszych plików rejestru _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE z katalogu Snapshot.

Tylko chcę zapytać o to czy jeśli używam czasami programu CCleaner i zaznaczone tam było w zakładce Cleaner >> Programy >> Windows wszystko, zwłaszcza opcja MS Snapshot Viewer, pokażę to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, to te starsze kopie plików rejestru zostały wyczyszczone ?

Przy okazji chcę też zapytać jak z powrotem wycofać się z przejętego na własność folderu ? :drool:

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post27 paź 2012, 19:48

Przy okazji chcę też zapytać jak z powrotem wycofać się z przejętego na własność folderu ?

tak samo, tylko w opcjach usunąć swoje konto z właściciela
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post27 paź 2012, 22:35

Tak, dobrze dzięki bardzo.

A jeżeli chodzi o te opcje domyślne CCleanera jak to z nimi jest ? Czy program ten usuwa te kopie plików rejestru przez wymienione tu opcje ?
Czy może i tak system automatycznie usuwa najstarsze z nich według ilości miejsca i jego przydziału na dysku ?
Proszę o odpowiedź, to dla mnie ważne, a nie mam tu pewności. :|

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post27 paź 2012, 22:53

Czy program ten usuwa te kopie plików rejestru przez wymienione tu opcje ?
Możesz sprawdzić co zostanie usunięte klikając PPM na pozycję z prawej strony (tam gdzie wyświetlają się wyniki) i wybierając Pokaż szczegółowe wyniki.

Czy program ten usuwa te kopie plików rejestru przez wymienione tu opcje ?
Czy może i tak system automatycznie usuwa najstarsze z nich według ilości miejsca i jego przydziału na dysku ?
Nie i tak.

Zresztą MS Snapshot Viewer nie ma nic wspólnego z przywracaniem systemu czy też kopiami rejestru.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post28 paź 2012, 10:37

Dobrze, ja to wiem, że to co zostaje usunięte można ustawić też w Opcjach zaawansowanych programu.
Ale pytanie było inne, czy w tych opcjach, które pokazałem na screenie są te które odpowiadają za usunięcie plików kopii rejestru ?
W folderze: C:\System Volume Information\_restore{numery}RPX\snapshot\ są m.in.
pliki_REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE
u mnie foldery RPX mają numery od RP43 do RP48.
Czyli jeśli chodzi mi o znalezienie wcześniejszych plików kopii w folderach RP do numeru 43 to raczej nie ma szans, bo chyba zostały usunięte. I o to mi właśnie chodzi: czy te te poprzednie, starsza kopie zostały usunięte - to raz; jeśli tak to czy przez CCleaner, czy może przez sam system, który automatycznie usuwa najstarsze według ilości wolnego i dostępnego miejsca ? ;)

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Kontaktowanie:

Post28 paź 2012, 11:00

manitu pisze:I o to mi właśnie chodzi: czy te te poprzednie, starsza kopie zostały usunięte - to raz; jeśli tak to czy przez CCleaner, czy może przez sam system, który automatycznie usuwa najstarsze według ilości wolnego i dostępnego miejsca ? ;)
deFco247 wcześniej pisze:Nie i tak.

EDIT, bo nie chce mi się pisać kolejnego posta.
Pierwsze pytanie - nie.
Drugie pytanie - tak.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 11:34 przez deFco247, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post28 paź 2012, 11:05

Nie rozumiem cóż ma znaczyć nie i tak ? Odpowiedź powinna być jednoznaczna i konkretna.
Rozumiem, że to system je usuwa, tak ? :shock: :? :clever:

• Reklama

Wróć do „Problemy”