Witam
Mam problem z kablem (?) HDMI. Wygląda to tak, że po podłączeniu telewizora z lapkiem przez kabel HDMI na lapku włącza się jakby wygaszacz ekranu ( same tło pulpitu - bez żadnych ikonek ani pasku "start"). Na TV jest obraz, ale dźwięk leci z laptopa. Żeby widzieć co robie na laptopie to muszę patrzeć się w telewizor bo laptop jakby zamiera. Zaraz jak kupiłem ten kabel (tesco, 25 zł) to nie było problemów. Z wyjątkiem tego, że laptop się strasznie przegrzewał po podłączeniu HDMI. Dźwięk był z telewizora, obraz miałem zarówno na lapku jak i na tv. Teraz nie wiem co się stało. Proszę o pomoc.
Problem z HDMI
- seba86mu
Problem z HDMI
Wygląda na to, że w ustawieniach sterownika ustawione masz rozciągnięcie obrazu (rozszerzenie obrazu) na dwa wyświetlacze, stąd na jednym pusty pulpit, a na drugim pulpit z ikonami.
W ustawieniach sterownika ekranu musisz zmienić na klonowanie obrazu (powielenie ekranu) na dwa wyświetlacze.
Prawym na pulpicie => Rozdzielczość ekranu => w pozycji Wiele ekranów ustaw Powiel te ekrany => Zastosuj, Ok (dla Windows 7)
W ustawieniach sterownika ekranu musisz zmienić na klonowanie obrazu (powielenie ekranu) na dwa wyświetlacze.
Prawym na pulpicie => Rozdzielczość ekranu => w pozycji Wiele ekranów ustaw Powiel te ekrany => Zastosuj, Ok (dla Windows 7)
-
Problem z HDMI
Niestety nie mogę znaleść "Wiele ekranów"
- seba86mu
Problem z HDMI
Jaki to laptop, jakie tam są układy graficzne ?
Podłącz telewizor do laptopa i zrób screena z Rozdzielczość ekranu.
Podłącz telewizor do laptopa i zrób screena z Rozdzielczość ekranu.
-
Problem z HDMI
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę oto screen z pulpitu.
Laptop: INSPIRON N7110
Karta graficzna 1: Intel HD Graphics Family
Karta graficzna 2: GeForce GT 525M
Pamięć RAM: 6 GB
-- 12 lip 2013, 21:04 --
Dodam, że po podłączeniu HDMI lapek - tak jak pisałem wcześniej - wariuje. Chrome włącza się normalnie ale strony nie chcą się ładować,albo robi się cała czarna strona. Musze włączyc i wyłączyć Chrome żeby zaskoczyło. Włączam sobie film i obraz leci z tv, dźwięk z lapka. Po chwili zaczyna sie zacinac obraz i zlewać dźwięk, a laptop się zamula strasznie.
Proszę oto screen z pulpitu.
Laptop: INSPIRON N7110
Karta graficzna 1: Intel HD Graphics Family
Karta graficzna 2: GeForce GT 525M
Pamięć RAM: 6 GB
-- 12 lip 2013, 21:04 --
Dodam, że po podłączeniu HDMI lapek - tak jak pisałem wcześniej - wariuje. Chrome włącza się normalnie ale strony nie chcą się ładować,albo robi się cała czarna strona. Musze włączyc i wyłączyć Chrome żeby zaskoczyło. Włączam sobie film i obraz leci z tv, dźwięk z lapka. Po chwili zaczyna sie zacinac obraz i zlewać dźwięk, a laptop się zamula strasznie.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem z HDMI
Zobacz w tej opcji Wiele ekranów na duplikuj (Powiel) lub coś podobnego.
-
- Reklama