Problem z instalacją sterowników win7x64

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
david994

Użytkownik

Post16 paź 2015, 21:12

Witam mam problem z komputerem , otóż odinstalowałem sterownik karty graficznej w menedzerze urządzeń Ati radeon hd 7700 (ppm-odinstaluj) i chciałem zainstalować nowszą wersję . I tutaj pojawia sie problem bo po tym nie mogę ( wyskakuje błąd że " System odnalazł oprogramowanie sterownika ale napotkał błąd podczas próby zainstalowania go" . Sterowniki do Realteka tez chciałem zainstalować nowsze no i tamte starsze wiadomo musiały byc odinstalowane ale przy instalacji wyskakuje błąd 0x0000008D. Więc teraz nie wykrywa mi karty graficznej ( mam kontroler wideo zgodny z vga) oraz bez dzwięku w komputerze . Chipset tez odinstalowywałem ale przy ponownej instalacji instalacja sie powiodła. Idąc dalej chciałem pobrać sterowniki ze swojej płyty głównej ( z modelu wygoglować i pobrać ) tez są błędy w instalacji.Hwinfo32 o dziwo wykrył mi jako jedyna ( Gpu-z itp nie wykrywają) moją kartę graficzną . Dyski mam w porządku pod kątem błędów ,skanowałem w cmd komendą sfc/scannow , nie moze ich naprawić , więc ogarnalem sfcfix , wykryło 22 błędy z czego 2 nie mogły zostać naprawione .
Specyfikacja:
1.Procesor Intel Core i5-3470 CPU 3.20Ghz
Cache L2 1024Kb
2. 8GB Ram DDR5
3.Płyta Główna : Gigabyte Technology Co. Ltd. H61MA-D2V
4.Grafika ( zamontowana jest HD7770 MSI R7 250x jednak w menedzerze pisało AMD Radeon HD 7700 1 GB)
o urzadzeniach wejścia nie bede pisał bo w tym przypadku jest ono zbędne
5. Windows 7 Ultimate x64
wersja 6.1.7601 Service Pack 1

Moja ocena : Wydaje mi sie ze to dotyczy Service Pack 1 ale chciałbym sie upewnic i dostać porady co mam dalej zrobić . Z góry napisze , komputer przed działał SPRAWNIE. Bez zadnego problemu czekam na waszą ocene , ewentualnie jak coś moge dodać screeny itp

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post16 paź 2015, 21:19

A sprawdzałeś przywracanie systemu do dnia kiedy było oki?

david994

Użytkownik

Post16 paź 2015, 21:23

Hm wiesz co , ostatnie przywracanie mam w 7 grudnia 2014 roku wcześniej mam z dzisiaj ponieważ starałem sie odinstalowywać te nowsze aktualizacje windowsa update które ( z mojej oceny ) lekko zamulały prace mojego kompa

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post16 paź 2015, 21:33

A odinstaluj ta standardowa karte graficzna vga z menedzera , restart kompa i zobacz czy normalnie nie wykryje tej właściwej

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post16 paź 2015, 21:40

1. Zainstaluj aktualizacje.
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wcześniej
CCleaner w Programy --> Google Chrome zaznacz tylko te pozycje:

Obrazek
Jeżeli nie zrobisz tego, nie odznaczysz Historia to możesz mieć kasowane ustawienia
na tej przeglądarce.

3. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

4. Sprawdź dysk pod kątem błędów:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

PPM (prawym przyciskiem myszki) na dysk C --> Właściwości --> Narzędzia
--> Sprawdzanie błędów --> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie --> Rozpocznij --> Tak.
Restart komputera - czekaj...
Trwa b. długo, nie przerywaj.

5. Zainstaluj sterowniki do płyty głównej Chipset:

6. Zainstaluj sterowniki audio Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

7. Zainstaluj sterowniki do karty graficznej.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

david994

Użytkownik

Post17 paź 2015, 02:23

djkamil09061991 pisze:A odinstaluj ta standardowa karte graficzna vga z menedzera , restart kompa i zobacz czy normalnie nie wykryje tej właściwej

Robiłem tak jak mówisz , zawsze gdy uruchamiam kompa ( gdy widze juz pulpit ) po prawej na dole Windows automatycznie stara sie znalezc oprogramowanie dla tych urządzeń po czym po paru sekundach 3 krzyżyki oznaczające jako niepowodzenie w instalacji tych programów ( 1 karta graficzna + 2 Realteki )
Ok biore sie za sprawdzanie Twoich wytycznych

-- 17 paź 2015, 02:23 --

Nie pomogło to co powyżej ( z aktualkami sie nie bawiłem ) ale udało mi sie rozwiązać problem . Otóz miałem kopie zapasową na swoim dysku D ( kompletnie zapomniałem ze ją mam ) skorzystałem z niej udało mi sie przywrócić i cofnąć o rok ( akurat tak w kopii miałem ) no i teraz wszystko śmiga , musze jedynie poinstalować te nowsze sterowniki. Dzięki za starania , mam nadzieje ze komus sie to przyda :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 paź 2015, 20:15

Nie kombinuj z nimi za dużo, zapewne i tak niewiele dadzą, wystarczą do płyty te ze strony Gigabajta.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”