Problem z instalacją TP-Link TL-WN722N na Windows 8

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Violinist

Użytkownik

Post19 sty 2013, 16:13

Witam. Kilka dni temu kupiłam laptopa z nowym systemem windows 8. Okazalo sie ze kiepsko odbiera internet wiec dokupilam sobie zewnetzna karte sieciowa z antenką TP-link. O taką: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Okazuje sie jednak ze jest jakis probelm ze zgodnoscia z systemem windows 8. Poszperalam wiec w internecie i znalazlam sterownik do tego modelu dla windows 8 - cos takiego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Niestety... po sciagnieciu otwieram folder ktory zawiera dwa podfoldery, jeden z nich "x64" drugi "x86". Zawartosc tych 2 plikow zasadniczo sie nie rozni, ale nie ma tam zadnej instalki tylko dokuenty typu
1. Athuw8x - typ: wykaz zabezpieczen
2. athuw8x - typ: informacje instalatora
3. (najwiekszy) to dokument typu PDB
4 I jakis plik systemowy

Bardzo prosze o jakakolwiek wskazowke jak mam dalej postepowac... Kompletnie sie na tym nie znam a jest mi ten sprzet absolutnie niezbedny.
Dziekuje.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2013, 18:06 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.

Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

Windows 8 - problem z instalacją

Post19 sty 2013, 16:41

jeszcze chyba speców nie ma od Win8 :D

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Windows 8 - problem z instalacją

Post19 sty 2013, 18:05

Pobierz i rozpakuj archiwum sterownika => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wejdź do Menadżera Urządzeń => kliknij prawym na nieznanym urządzeniu (karcie Wi-Fi) => Aktualizuj oprogramowanie sterownika => Przeglądaj komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika => przycisk Przeglądaj => wskaż ręcznie pobrane wcześniej i rozpakowane archiwum sterownika:
TL-WN722N_V1_win8-beta => Win8 => x86 lub x64 (w zalezności czy posiadasz system 32- czy 64-bitowy) => Ok

Violinist

Użytkownik

Post19 sty 2013, 18:33

Dziękuję! Wszystko działa już. :) Bardzo mi pomogłeś. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post19 sty 2013, 18:49

patrolvip2 pisze:jeszcze chyba speców nie ma od Win8 :D

seba86mu pisze:Pobierz i rozpakuj archiwum sterownika => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wejdź do Menadżera Urządzeń => kliknij prawym na nieznanym urządzeniu (karcie Wi-Fi) => Aktualizuj oprogramowanie sterownika => Przeglądaj komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika => przycisk Przeglądaj => wskaż ręcznie pobrane wcześniej i rozpakowane archiwum sterownika:
TL-WN722N_V1_win8-beta => Win8 => x86 lub x64 (w zalezności czy posiadasz system 32- czy 64-bitowy) => Ok

Violinist pisze:Dziękuję! Wszystko działa już. :) Bardzo mi pomogłeś. Pozdrawiam.

@patrolvip2:
a jednak są dobrzy spece na tym forum :D
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”