robiwielki pisze:Tylko jak oddasz na gwarancje, i dadzą ci nowy dysk to lepiej całą zawartość skopiować na "neutralny" dysk.A po co ten adapter jak
to wystarczy odzyskać dane, skopiować je i dalej oddać na gwarancje.dune2 pisze:windows wgral sie normalnie nawet bez instalowania.
Windows wgral sie normalnie ale z dysku SSD po tym jak odpialem ten zepsuty HDD.Gdy podpinam HDD to znowu jest problem.Zeby skopiowac dane z HDD musi byc on jakos widoczny dla windowsa a poki co mi sie to nie udalo.
Jakies spomysly ?
XMan pisze:Teraz najwiekszy bol to fakt ze ok 1,8 TB danych poszlo w tym zdjecia i filmy rodzinne.
Nie masz możliwości sprawdzić tego dysku na innym komputerze ?
U znajomych ?
Oprócz tego zobacz:
http://www.hotfix.pl/odzyskiwanie-danyc ... c-a365.htmNajczęściej jednak jest to przyczyna błędu logicznego spowodowanego przez nagły zanik napięcia, złe wyłączenie urządzenia lub wyciągnięcie nośnika bez odpowiedniego odbezpieczenia. Jeżeli nic jeszcze nie robiliśmy z nośnikiem, nie był ponownie w pełni formatowany, ani żadne dane na nim nie były zapisywane, to najprawdopodobniej dane pozostały na nośniku i można je spróbować odzyskać .
Służy również do odzyskiwania danych na dyskach twardych...
Zainstalowane sterowniki Chipset:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstalowany --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstalowane wszystkie aktualizacje przez Windows Update
![]()
Jeżeli nie to zainstaluj.
Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer...
Mysle ze mam taka mozliwosc bo mam drugiego kompa troche wiekowego bo ma ok 8 lat z plyta glowna jeszcze abita ale dzis sprawdze czy go wykrywa.
Zeby odzyskac dane ktorys z moich dwoch komputerow musi wykryc ten dysk dlatego chce kupic adapter bo przez usb moze byc najwieksza szansa ze jakis program go wykryje.