Syn kolegi przyniósł mi laptopa Acer Aspire 5737z do naprawy z systemem Windows 7 32 bit.
Chce aby jemu zainstalować Windows XP.
Wiem jak to zrobić ale:
1. Napęd CD/DVD słabo odczytuje płyty.
2. Brak klawiatury, podłączona zewnętrzna z USB.
Trzeci właściciel - ktoś wyciągnął klawiaturę ponieważ z tego co mi mówił były za duże temperatury

3. Skorzystałem z tego poradnika:
http://www.hotfix.pl/jak-stworzyc-booto ... p-a177.htm
lecz po krótkim czasie wyskakuje niebieski ekran z informacją że na dysku mogą być wirusy lub uszkodzony dysk.
Wirusy wykluczam ale nie jestem pewien.
Może być uszkodzony dysk.
4. Chciałem pozostawić Windows 7 ale po pojawieniu się pulpitu nie ładowały się poprzednie ustawienia ikon, folderów itd.
a oprócz tego w pasku zadań pojawiał się komunikat
"Zalogowano się za pomocą profilu tymczasowego Windows 7".
Tak więc w rejestrze zmieniłem jak pisze:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
no i następny problem, teraz nie mogę uruchomić systemu

Nie zrobiłem nowego punktu przywracania systemu ponieważ poprzedni działał wcześniej a teraz nie działa.
Brak płytki, brak recovery...
Jeszcze chyba o czymś zapomniałem ale ogólnie to "grat" rozwalony wcześniej przez nieodpowiednie osoby
które nie mają zielonego pojęcia.
Zainstalowane było kilka systemów na dysku C oraz D - dyski miały 90% zajętego miejsca a jak sprawdziłem
co jest tego przyczyną i usunąłem resztę systemów to było o wiele mniej...
Co doradzicie jak tu teraz wybrnąć z sytuacji ?
Bo tak teraz nie działa Windows 7 po modyfikacji w rejestrze a po drugie nie mogę zainstalować Windows XP

Wydaje mi się że najlepszy system do tego laptopa to Windows XP.
Na Windows 7 miał problemy z grami ponieważ na stronie producenta są tylko sterowniki VGA do tego systemu
a na Windows XP są NVIDIA 179.24 i gry powinny działać.
lecz po krótkim czasie wyskakuje niebieski ekran z informacją że na dysku mogą być wirusy lub uszkodzony dysk.
Wyczytałem że jeszcze tego przyczyną może być brak sterowników SATA ale nigdzie ich nie widzę na Windows XP.
Znalazłem jedynie na Windows 7 32 bit.
Może są i bardzo proszę jak znajdziecie to mi podajcie link do nich i zintegruję za pomocą nLite.
(wiem jak to się robi)
Wszystkie sterowniki na Windows XP do tego laptopa już mam ale brakuje mi tylko SATA.
A może są w Chipsecie i wystarczy go zintegrować ?
Może zintegrować więcej sterowników i uda mi się zainstalować Windows XP ?
Nie na widzę laptopów, na stacjonarnym już bym sobie dawno poradził.
Pomóżcie bo już jestem załamany przez tego "grata" a chcę jak najszybciej naprawić i siedzieć ponownie na forum

Z góry serdecznie dziękuję

Pozdrawiam,
Krzysztof.
P.S. Dosyć p/w problemów to jeszcze na dodatek mam dzisiaj problemy z internetem.
Jak coś to wybaczcie że od razu nie odpowiem