Przeczytałem instrukcję (po raz kolejny):
"...
16. Jeżeli posiadamy połączenie kablowe i NIE korzystamy z sieci lokalnej, lub łączymy się drogą bezprzewodową aby połączenie było jeszcze bardziej bezpieczne i stabilne musimy wykonać poniższe czynności:
a) PPM na połączenie lokalne>>Właściwości
b) w polu przewijanym "to połączenie wykorzystuje następujące składniki" odznaczamy "Protokół (TSP/IP) i klikamy OK.
c) na pytanie które się pojawi klikamy TAK"
Wcześniej tego nie odznaczałem, myślałem że to nieistotne. teraz po odznaczeniu pola, nie ma już tego żółtego wykrzyknika (ograniczenie lub brak łączności) przy połączeniu lokalnym. nie ma też jednej ikony w zasobniku systemowym na pasku startowym. Jak mi fachowcy neta instalowali były dwie, teraz mam tylko jedną "Internet" a więc znikneło "połączenie lokalne".
No cóż czas pokaże czy wszystko jest dobrze, ale myślę/mam nadzieję że będzie OK i nie będziemy musieli wracać do tego problemu/tematu.
Bardzo Wam dziękuję za czas jaki poświęciliście mi oraz mojemu problemowi.Korzystaj z domyślnej czcionki...
Pozdrawiam,
XMan.-- Dzisiaj, 19:32 --takie szybkie pytanie, czasami wyskakuje mi taki błąd:

i przez godzinę nie ma połączenia. co może być tego powodem? czy to wina mojego kompa czy coś jest nie tak u tych kolesi co mam neta?-- 26 maja 2010, 20:27 --jako że jestem założycielem tego tematu, postanowiłem złożyć zapytanie w tym miejscu. a więc...
po raz drugi wyświetlił mi się taki oto komunikat:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówkliknąłem na komunikat ale nic sie nie stało, nie było żadnej informacji, trójkąt po prostu zniknął.
w Panel sterowania>>narzędzia administracyjne>>podgląd zdarzeń>>system odnalazłem błąd:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikównie zauważyłem żadnej zmiany w szybkości łącza ani też innych problemów z komputerem jednak chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną komunikatu.
PS: ostatnio pogrzebałem w ustawieniach karty sieciowej, teraz już nie mam żadnych komunikatów typu
ograniczenie lub brak łącznościproblemy z łączem okazały się winą dostawcy internetu....