Witam. Ostatnimi czasy mam problem z moją nesotradą. Posiadam liveboxa jakby co. Niedawno przerzuciłem się na laptopa i nie mam często gęsto mój net działa jak krew z nosa. Umieszczony jest w tym samym miejscu co jego poprzednik. Lecz jego poprzednik miał USB, które łączyło się z routerem. (Internet bezprzewodowy). Mimo wszystko ten powód myślę, że jest słaby, bo co takie USB może zmienić ? Gdy raz do nich zadzwoniłem z wyrzutami co się dzieje z moim internetem odpowiedzieli mi, że sieci w takie dni jak sobota czy niedziela i inne dni wolne są bardziej przeciążone niż w inne dni i to może być przyczyna. Myślałem, że tak może być do czasu jak przez kilka dni sprawdzałem internet w dni normalne, gdzie ludzie chodzą do szkoły/pracy i czasem też tak było. Dzieje się to losowo. Raz wszystko działa sprawnie, ściąga wszystko po 1mb/s w grze zero lagów i nagle wszystko spada. Grać się nie da, stream się wyłącza, yt bufforuje jakby chciało a nie mogło.
Wiecie co może być tego przyczyną ?
Problem z internetem.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem z internetem.
to proponuję aktualizację sterowników od laptopa.
PS nie jest to czasami Samsung?
PS nie jest to czasami Samsung?
-
Problem z internetem.
Laptop firmy ASUS.
O jakie sterowniki dokładnie chodzi ?
O jakie sterowniki dokładnie chodzi ?
- seba86mu
Problem z internetem.
Zgrebol pisze:Umieszczony jest w tym samym miejscu co jego poprzednik. Lecz jego poprzednik miał USB, które łączyło się z routerem. (Internet bezprzewodowy)
Poprzednio miałeś komputer stacjonarny i łączyłeś się z modemem poprze przewód USB ?
W takim razie co rozumiesz przez "Internet bezprzewodowy" ?
Rozumiem, że teraz laptopem łączysz się z Internetem przez Wi-Fi, tak ? A próbowałeś po kablu ?
-
Problem z internetem.
Nie, źle mnie zrozumiałeś. TO było USB podpinane pod komputer i tyle, nie miało kabla. Wyglądało jak pen-drive. Teraz przez wifi. Np. teraz mam znowu ten problem. Ściągam grę po 300-400 kb/s. A powinno być spokojnie 1mb/s. Powiem, że ten problem nasilił się wraz z podłączeniem do orangeboxa przenośnego dysku. Czy to ma jakiś wpływ?
- seba86mu
Problem z internetem.
Zgrebol pisze:Ściągam grę po 300-400 kb/s. A powinno być spokojnie 1mb/s
A jaki pakiet Internetu masz wykupiony ? Jaka prędkość jest na umowie ?
A próbowałeś po kablu ?
Z Internetu korzystają jeszcze jakieś komputery czy Twój laptop jest jedyny ?
-
Problem z internetem.
1. O ile się nie mylę to 25mb/s. Z własnych doświadczeń wiem, że normalnie ściąga po 1-1,5mb/s.
2. Nie mam kabla, usunęliśmy tą metodą z 2 lata temu jeszcze przy innym dostawcy internetu.
3. Są inne, z reguły w domu działają z 4 laptopy. Ale żaden nic nie ściąga i w dodatku wcześniej nawet przy 5 nie było problemów z tym. Teraz z rana działały 2 a i tak ściągało jak ściągało.
Dodam, że np. teraz prędkość skoczyłą do 900kb/s i się trzyma.
No i prędkość znowu spadła.
-- 10 cze 2012, 11:37 --
bump
2. Nie mam kabla, usunęliśmy tą metodą z 2 lata temu jeszcze przy innym dostawcy internetu.
3. Są inne, z reguły w domu działają z 4 laptopy. Ale żaden nic nie ściąga i w dodatku wcześniej nawet przy 5 nie było problemów z tym. Teraz z rana działały 2 a i tak ściągało jak ściągało.
Dodam, że np. teraz prędkość skoczyłą do 900kb/s i się trzyma.
No i prędkość znowu spadła.
-- 10 cze 2012, 11:37 --
bump
-
- Reklama