problem z internetem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
damii22

Użytkownik

problem z internetem

Post11 lip 2012, 23:05

Witam. Przestawiałem dziś swojego PCta do innego pokoju, wszystko podłączyłem i zadowolony odpaliłem machine..okazało się jednak, że nie mogę wczytać żadnej strony internetowej. Internet mam z Neostrady podłączony za pomocą kabla Enthernet. GG normalnie działa jednak np. w Chromie wyskakuje mi taki komunikat:

"Brak odebranych danych
Nie można wczytać strony internetowej, ponieważ serwer nie wysłał danych.
Błąd 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Serwer zakończył połączenie bez wysyłania jakichkolwiek danych."

No i o co tu chodzi? Może to być wina ustawień zapory? Niech ktoś mnie poratuje :)

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z internetem

Post11 lip 2012, 23:16

Piszesz z przenoszonego kompa? Bo jakoś widzę, że piszesz z Chrome i działa, bo napisałeś tego posta.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

damii22

Użytkownik

problem z internetem

Post11 lip 2012, 23:43

No właśnie z lapka pisze a na PC działa mi tylko gg, Chrome, Mozilla, Opera ani IE nie działa...;/

edit.
Diagnostyka w IE pokazała, że problem jest z połączeniem HTTP bo z HTTPS i FTP nie ma problemu..

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z internetem

Post12 lip 2012, 10:11

1) Zresetuj modem czy czego tam używasz do łączenia się.
2) Wyłącz na chwilę zaporę i/lub program antywirusowy - mogą skutecznie blokować.

Jak po wykonaniu którejkolwiek z tych czynności będzie ok, wiesz, że to było przyczyną.
Jak pomoże 1) wtedy nie musisz nic robić, ale jak 2) to wtedy będziesz musiał pogrzebać w konfiguracji programów, by ustawić taką, aby nie blokowało.

Niech no zgadnę, korzystasz może z ESS? ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

• Reklama

Wróć do „Problemy”