W momencie oglądania np filmików You tube, oglądania telewizji prze neta czy też grania w gry typu World of Tanks , czyli przez neta, laptop mi się zacina .. wiesza się . A z głośników lub z laptopa (jeśli głośniki nie są podłączone) , wydziela się okropny dźwięczny dźwięk, typowy dla zawieszania. Zawieszenie samo mija czasem po 5 sekundach, czasem po 20 a czasem po kilku minutach ... Najczęściej to sie dzieje gdy korzystam z utorrenta i prędkość ściągania jest na dużych obrotach i w tym samym momencie oglądam filmiki YT lub telewizję przez neta lub gram, wtedy niemal 100 % laptop łapie zawiechę. Ale zdarza mi się to ,też w momencie gdy utorrent jest wyłączony i np mam włączoną grę World of Tanks i oglądam telewizję przez neta jednocześnie to bardzo często po pewnym czasie łapie zawiechę . Natomiast przy oglądaniu You Tube , bardzo często mi się laptop zacina i bez włączonego uttorenta i bez niczego innego .
Myślałem , że to wina mojego laptopa jest. Płyta główna czy coś w tym guście mi pada , jednak laptop wrócił z gwarancji odnowiony i wyzerowany i nadal miałem ten problem i to tylko zawsze , gdy jestem podłączony do neta z UPC.
Przy internecie z innych firm , tego zjawiska nie mam. Jestem studentem i mam praktycznie dwa domy . Tu gdzie studiuję mam neta z UPC i tam gdzie mój dom rodzinny jest , mam neta z innej firmy . I gdy korzystam z neta w domu rodzinnym , takie zjawisko sie nie zdarza ... w żadnej z wyżej wymienionych sytuacji. Ani razu laptop się nie zacinał (np przez 3 tygodnie używania ) ale wystarczy, ze podłączę się do neta z UPC i problem natychmiast wraca.
Dlatego myślę , że nie jest to problem mojego laptopa i sprzętu a internetu z UPC.
Macie jakąś radę w tej sprawie ? jak się mogę pozbyć tego problemu ? Piszcie, jakie informacje mam podać aby wam pomóc w rozwiązaniu mojego problemu, bo ja szczerze mówiąc nie wiem co wam podać z bardziej technicznych szczegółów.
Dzięki z góry za pomoc wszystkim