Problem z karta graf.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
rasta0

Użytkownik

Problem z karta graf.

Post27 sie 2013, 17:51

Witam wszystkich, znudzony poszukiwaniami i samodzielnymi próbami dotarłem tutaj, otóż mój problem wygląda następująco.
Zakupiłem dzisiaj kartę graficzna Nvidia GeForce GT220 1GB ddr2 gdy podłączam ją pod PCI i odpalam komputer pokazuje mi się pierwszy komunikat, po czym na drugim zatrzymuje się i jedyne co mogę zrobić to wejść do ustawień BIOSa próbuje wejść startem awaryjnym niestety po wciśnięciu F8 czy tam innych przycisków ekran się zacina i nic więcej nie można zrobić, pomyślałem sobie że moja płyta główna jest za stara i nie może znaleźć sterowników, moja specyfikacja komputera to
System operacyjny : Windows 7 32bit
Płyta główna : ASUS P5VD2-MX
Procesor : Intel Core 2 Duo 6420 @ 2.13 GHz
RAM :
1 SLOT: DDR2 [PC2-6400] 1GB
2 SLOT: DDR2 [PC2-6400] 2GB
Aktualna karta graf: Geforce 8600 GT 512 mb
Zasilacz : ENLight GPS-400ABC (350W tak mi się wydaje) zasilacz niby słaby ale powinien dać rade pociągnąć tą kartę.

jednym z moich pomysłów było wgranie sterowników na płytę główną, ale nie mam za bardzo pojęcia jak to zrobić.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Problem z karta graf.

Post27 sie 2013, 19:16

Czy przed podłączeniem nowej karty graficznej odinstalowałeś najpierw sterowniki po starej karcie ?
=> http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm

rasta0

Użytkownik

Problem z karta graf.

Post27 sie 2013, 19:41

muszę przyznać że nie odinstalowałem wcześniejszych sterowników, zrobiłem to teraz odinstalowałem je i podłączyłem nowa kartę, rezultat ten sam na drugim komunikacie stoi w miejscu

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Problem z karta graf.

Post28 sie 2013, 10:04

A możesz pokazać zdjęcie (wyraźne) lub screen tego komunikatu?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

rasta0

Użytkownik

Problem z karta graf.

Post29 sie 2013, 17:26

a więc przypadkiem coś poszło, wychodzi na to że sterowniki lub jakieś pliki przy włączeniu komputera bardzo długo się wczytują z czystej ciekawości zostawiłem komputer włączony na jakieś 15min po czym nagle włączył się komputer i normalnie załadował się windows zainstalowałem sterowniki gitara, ale problem tkwi w tym że bardzo długo komputer się włącza, drugi komunikat gdzie pokazuje się to jaki masz procesor stacje dysków itp. zazwyczaj od razu przeskakuje i włącza się komputer u mnie po prostu się ładuje po kolei wyskakują literki bardzo powoli, może reset biosu albo nowe sterowniki?

-- 29 sie 2013, 17:26 --

hmm problem się rozwinął zainstalowałem najaktualniejsze sterowniki do karty GT220, a właściwie podczas instalacji gdy instalowałem nagle zrestartował się komputer, i czekam to 15-20 minut dochodzi do momentu w którym chce się włączyć i ponownie komputer się sam restartuje, ktoś jakieś pomysły,
tak karte kupiłem a allegro za 90zł niby "prawie nie używana" ale wiecie jak to jest, jeszcze ze 2 dni pokombinuje i najwyżej skontaktuje się z kolesiem że coś nie tak.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Problem z karta graf.

Post29 sie 2013, 21:12

Przypuszczam, że stery najnowsze? Nie zawsze najnowsze = najlepsze.
Uruchom, a przynajmniej spróbuj uruchomić w Trybie Awaryjnym, stery wywalić, przeczyścić i zainstalować starsze.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

rasta0

Użytkownik

Problem z karta graf.

Post30 sie 2013, 01:02

tak właśnie zrobiłem jadę na sterownikach które zainstalował mi windows, tylko problem z włączaniem komputera zostaje zanim włączę i wszystko się załaduje mija od 10-15minut, ostatnio nie mam za dużo czasu by zrestartowac bios albo naładować baterie być może to też jest przyczyna

• Reklama

Wróć do „Problemy”