Problem z karta graficzną - spalona?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
RadkoS

Użytkownik

Post06 lut 2011, 22:46

Witam
Zaczne od tego, że posiadam winXP, karte graficzną RADEON 9200, płytę główną MSI KT4AV KT400A i zasilacz 350. Mam problem z komputerem, wczoraj nagle zgasł mi monitor, na jednostce centralnej zapaliła się czerwona dioda. Wcześniej na monitorze po wyłączeniu gier pojawiały się kolorowe poziome paski 1px, podobno jest tak gdy karta się przegrzewa (ale robiło się tak ok. 1 raz ddziennie). Monitor zachowuje się tak, jakby komputer był wyłączony. Na początku myślałem, że monitor jest zepsuty, ale na innych komputerach działa. Później myślałem, że karta graficzna się spaliła, ale czasem (bardzo żadko) komputer udaje sie włączyć i przez kilka minut działa normalnie... Zauważyłem, że zawsze gdy udaje się go włączyć był on wcześniej odłączony od prądu (niewiem czy przypadek czy nie). Próbowałem podłączyć inną kartę graficzną, ale jest ona baardzo stara i niewiem czy działa, po podłączeniu jej było tak samo. Gdybym miał pewność, że zepsuta jest karta graficzna, kupił bym sobie radeona 9800pro, lecz boje się, że to wina czegoś innego (np gniazda do karty graficznej). Będe musiał znaleźć inny komputer, na którym sprawdzę moją kartę graficzną i od którego zabiorę kartę graficzną do mojego komputera. Mam nadzieję, że jakiś kolega pożyczy mi kartę Proszę o pomoc, pozdrawiam.

-- 06 lut 2011, 23:46 --

Nie działa płyta główna :/ sprawdziłem karte graficzną na inym kompie i działa, podłączyłem inną katrę graficzną tu i nie działa...

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post07 lut 2011, 18:56

Możesz spróbować jeszcze zresetować Bios płyty głównej oraz zobaczyć na innym zasilaczu.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

RadkoS

Użytkownik

Post07 lut 2011, 22:42

Myślę, że to może być też procesor... RAM działa, dysk jeszcze do sprawdzenia.

• Reklama

Wróć do „Problemy”