Problem z Kartą Graficzną

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
mateusz3299

Użytkownik

Post10 lut 2014, 20:43

Kupiłem nową kartę graficzną : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i mam z nią problem, po zainstalowaniu nowej na płycie głównej i odpaleniu komputera wszystko załączało się aż do momentu gdy widzimy Windows XP, dalej nic się nie załączało, pojawia się napis monitor poza zakresem pracy. Wyczytałem na forum żeby wejść w tryb VGA, wszedłem załączyło się wszystko ładnie, próbowałem zainstalować sterowniki do karty graficznej i nic nie szlo. Postanowiłem wyłączyć i włączyć jeszcze raz kompa, i po włączeniu wszystko jest do czasu pojawienia się napisu Windows XP, potem słychać jak system się włączy dalej ale niema żadnego obrazu, czarny ekran, pomoże ktoś ? Prosił bym o szybka pomoc :D

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post10 lut 2014, 20:51

Wejdz w tryb awaryjny, wejdz do menedzera urządzeń w karty graficzne , daj na nią prawym i odinstaluj, tak samo usuń sterownik ati o ile jest jakiś w panelu sterowania, wtedy w trybie normalnym powinien uruchomic sie system z mała rozdziałką i zainstaluj sterownik. Teraz jest jak jest ponieważ pewnie wybrana jest jakas nieobsługiwana rozdziałka.

mateusz3299

Użytkownik

Post11 lut 2014, 21:25

djkamil09061991 pisze:Wejdz w tryb awaryjny, wejdz do menedzera urządzeń w karty graficzne , daj na nią prawym i odinstaluj, tak samo usuń sterownik ati o ile jest jakiś w panelu sterowania, wtedy w trybie normalnym powinien uruchomic sie system z mała rozdziałką i zainstaluj sterownik. Teraz jest jak jest ponieważ pewnie wybrana jest jakas nieobsługiwana rozdziałka.
Przy wchodzeniu w tryb awaryjny w lewym górnym rogu mruga mi kreseczka. Dale nic nieidzie zrobić.

-- 11 lut 2014, 22:25 --

Zauważyłem jeszcze ze bardzo szybko robi się gorąca.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post11 lut 2014, 23:41

Zobacz czy czegoś pozytywnego nie zdziała instalacja nakładkowa systemu czyli na tym dysku naciśnij R=Napraw
Obrazek
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

mateusz3299

Użytkownik

Post12 lut 2014, 15:30

cosik_ktosik pisze:Zobacz czy czegoś pozytywnego nie zdziała instalacja nakładkowa systemu czyli na tym dysku naciśnij R=Napraw
Obrazek

Gdzie mam tego szukać w biosie ? . Jak płytka z Windows to niemam. :(

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 lut 2014, 20:29

tak, to podczas instalacji systemu się wybiera.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”