Problem z kompem znajomego
-
Witam. Jest taki problem. Muszę naprawić pewnego pc. Jednak nie mogę na nim nic zrobić. Zaraz jak właczę pojawia się tę sprawdzanie tych primary, secondary dysku i napędów chyba tak zwany "POST". Po tym jak to znika przeważnie jest chwila bootowania z cd/dysku itp. Ja mam właśnie problem że zaraz po tym POST ekranie mam jakąś uwagę dotyczącą USB. Że mam coś usunąć problem jest jednak taki, że w wejściu USB z tyłu nic nie mam.Zaś przedni nie jest podłączony. I dalej jest o tym że za wyznaczony czas komp się wyłaczy. Ma ktoś pomysły. Próbowałem default setting w BIOS. <--- Tak do BIOS mogę wejść jeszcze
- seba86mu
Czy w sekcji bootowania w BIOS-ie nie jest ustawione bootowanie z urządzenia USB ?
Sprawdź i ewentualnie zmień na dysk twardy (HDD):
=> http://www.hotfix.pl/ustawienie-kolejno ... o-a131.htm
Sprawdź i ewentualnie zmień na dysk twardy (HDD):
=> http://www.hotfix.pl/ustawienie-kolejno ... o-a131.htm
-
Niestety to nie to.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Spróbuj wyłączyć na razie kontroler USB w biosie i zobaczy czy tak system ruszy.
-
Z uprzedzeniem sprawdziłem. Właśnie zamiast sprawdzenia bootowania spróbowałem wyłączyć w BIOS usb.
-- 02 wrz 2012, 11:31 --
Dobra. Udało mi się komp się normalnie włącza. A jeśli chodzi co zrobiłem to odkręciłem płytę. Bo z innego forum doczytałem się że jest zwarcie gdzieś przy usb. Także teraz chodzi normalnie. Dziękuję wam za pomysły.
-- 02 wrz 2012, 11:31 --
Dobra. Udało mi się komp się normalnie włącza. A jeśli chodzi co zrobiłem to odkręciłem płytę. Bo z innego forum doczytałem się że jest zwarcie gdzieś przy usb. Także teraz chodzi normalnie. Dziękuję wam za pomysły.
-
- Reklama