Problem z komputerem, błąd rundll32.exe
-
Mój problem polega na tym, że pewnego razu gdy skanowałem kompa Avastem wyświetliły mi się jakieś tajemnicze wirusy z bodajże C:\Windows\system32 (dalej nie pamiętam). Usunąłem je wszystkie. Teraz gdy właczam dowolny program pyta mnie za pomocą jakiego programu chcę otworzyć ten program (foldery i notatki otwierają mi sie bez problemu). Gdy wkładam płytkę Windows'a to mi jej nie czyta, zresztą tak samo jak innych. Na szczęście mam inny profil na tym komputerze, na którym problem ten nie występował, lecz profil ten nie jest Administratorem i nie mogę instalować, pobierać itd. Próbowałem ustawić ten profil Administratora wchodząc w ten zepsuty profil i ustawic dzialajacy Admina wchodzac w Panel Sterowania > Konta Użytkowników - lecz gdy włączam Konta Użytkowników wyświetla mi się : nie mozna odnalezc rundll32.exe. PROSZE O POMOC.!
Ostatnio zmieniony 23 mar 2010, 18:57 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Błędy poprawiam, wybaczam Ci. ;)
Powód: Błędy poprawiam, wybaczam Ci. ;)
- djarta
- Kontaktowanie:
Problem z kompem, nie moge nic poradzic
Pewnie Avast wywalił coś za ,,dużo".
Ostatni, Autor ComboFixa poprawił w nim wykrywanie w plikach systemowych odmian wirusów infekujących *.exe, udoskonalił też różne mechanizmy (w tym wykrywanie i usuwanie Rootkitów). W takim razie = użyj ComboFixa i wklej z niego log.
Jeżeli nie będzie działał - zmień nazwę na 123.com i odpal w Trybie Awaryjny (jeżeli działa).
Ostatni, Autor ComboFixa poprawił w nim wykrywanie w plikach systemowych odmian wirusów infekujących *.exe, udoskonalił też różne mechanizmy (w tym wykrywanie i usuwanie Rootkitów). W takim razie = użyj ComboFixa i wklej z niego log.
Jeżeli nie będzie działał - zmień nazwę na 123.com i odpal w Trybie Awaryjny (jeżeli działa).
- rokko
- Kontaktowanie:
Tego typu problemy zwykle występują po usunięciu infekcji.
Trzeba wszystko od A do Z naprawić, wpierw jednak trzeba jakoś uzyskać uprawnienia administracyjne.
Więc tak, czy konto o którym mowa jest kontem "Administrator" czy kontem użytkownika z uprawnieniami administracyjnymi (dajmy na to konto "Iksiński" należące do grupy Administratorzy)?
Jeżeli pierwsza odpowiedź, czy znasz hasło dla konta "Administrator"?
Trzeba wszystko od A do Z naprawić, wpierw jednak trzeba jakoś uzyskać uprawnienia administracyjne.
Więc tak, czy konto o którym mowa jest kontem "Administrator" czy kontem użytkownika z uprawnieniami administracyjnymi (dajmy na to konto "Iksiński" należące do grupy Administratorzy)?
Jeżeli pierwsza odpowiedź, czy znasz hasło dla konta "Administrator"?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
- Kontaktowanie:
Spróbuj naprawić rozszerzenie plików wykonywalnych (exe). FIXy skojarzeń plików - naprawa rozszerzeń.
Pobierz skrypt rejestru dla exe, jak nie zadziała to spróbuj ręcznie - Pliki .exe otwierają się za pomocą innej aplikacji.
Pobierz skrypt rejestru dla exe, jak nie zadziała to spróbuj ręcznie - Pliki .exe otwierają się za pomocą innej aplikacji.
Pozdrawiam, koleś git
-
Wiec profil o ktorym mowa do administrator i znam do niego haslo
-- 23 mar 2010, 19:04 --
A i ktrego konta uzytkownika uzyc do urochomienia tego programu?? Tego zepsutego czy dzialajacego ?
-- 23 mar 2010, 19:04 --
A i ktrego konta uzytkownika uzyc do urochomienia tego programu?? Tego zepsutego czy dzialajacego ?
- rokko
- Kontaktowanie:
Czyli Masz możliwość wejścia na ten profil? Jeżeli będą problemy możesz skorzystać z trybu awaryjnego.
Dobra, jeżeli jest możliwość wejścia na profil, zaloguj się na konto. Na ekranie logowania wciśnij dwukrotnie kombinację CTRL+ALT+DEL, pojawi się standardowe okno logowania.
Po zalogowaniu uruchom wiersz poleceń i wywołaj kontroler plików systemowych, Start => uruchom => cmd i wpisz:
Rozpocznie się procedura przywracania oryginalnych plików systemowych, płyta z Windows może być potrzebna aby przywrócić pliki.
Jeżeli nie da się wywołać okna wiersza poleceń spod konta admina lub też są błędy z niewystarczającymi uprawnieniami (uszkodzenie polityki zabezpieczeń), wtedy to spod konta zwykłego użytkownika uruchom wiersz poleceń a w nim wpisz:
W miejsce NAZWA_KOMPA wpisujesz swoją nazwę stacji roboczej, znajdziesz ją poprzez: Start => Uruchom => sysdm.cpl ,zakładka nazwa komputera.
W oknie cmd wpisujesz hasło admina, wprowadzonych znaków nie będzie widać w oknie konsoli. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze pojawi się kolejne okno konsoli, tym razem pracujące z uprawnieniami admina i do tego właśnie zmierzaliśmy
Teraz wykonaj wcześniejsze wskazówki i uruchom kontroler plików systemowych.
Dobra, jeżeli jest możliwość wejścia na profil, zaloguj się na konto. Na ekranie logowania wciśnij dwukrotnie kombinację CTRL+ALT+DEL, pojawi się standardowe okno logowania.
Po zalogowaniu uruchom wiersz poleceń i wywołaj kontroler plików systemowych, Start => uruchom => cmd i wpisz:
Kod: Zaznacz cały
sfc /scannow
Rozpocznie się procedura przywracania oryginalnych plików systemowych, płyta z Windows może być potrzebna aby przywrócić pliki.
Jeżeli nie da się wywołać okna wiersza poleceń spod konta admina lub też są błędy z niewystarczającymi uprawnieniami (uszkodzenie polityki zabezpieczeń), wtedy to spod konta zwykłego użytkownika uruchom wiersz poleceń a w nim wpisz:
Kod: Zaznacz cały
runas /user:NAZWA_KOMPA\Administrator cmd
W miejsce NAZWA_KOMPA wpisujesz swoją nazwę stacji roboczej, znajdziesz ją poprzez: Start => Uruchom => sysdm.cpl ,zakładka nazwa komputera.
W oknie cmd wpisujesz hasło admina, wprowadzonych znaków nie będzie widać w oknie konsoli. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze pojawi się kolejne okno konsoli, tym razem pracujące z uprawnieniami admina i do tego właśnie zmierzaliśmy

Teraz wykonaj wcześniejsze wskazówki i uruchom kontroler plików systemowych.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
A wiec tryb awaryjny nie wlacza sie na adminie ( gdy wybieram profil admina ladyje sie i nie wlacza wogole) Gdy zaczynam skan na combofix na uzytkowniku bez admina i zaznaczam by uzyc profilu tego na ktotym jestem skan nie dziala, gdy zaznaczam by uzyc profilu zepsutego (admina) wyswietla sie okno skanu a nastepnie wyswietla mi sie blad:
------------------------------------------------------------
Blad nazwy CFScript
Czy probowales uruchomic CFScript?
Wydaje sie, ze jest blad w nazwie CFScript.
----------------------------------------------------------------
PS: zmienilem nazwe ComboFixa na 123.com
------------------------------------------------------------
Blad nazwy CFScript
Czy probowales uruchomic CFScript?
Wydaje sie, ze jest blad w nazwie CFScript.
----------------------------------------------------------------
PS: zmienilem nazwe ComboFixa na 123.com
- djarta
- Kontaktowanie:
Uruchom ComboFixa normalnie, zmień na domyślną nazwę.
-
zmienilem na domyslna nazwe, nawet usunolem tego i znowu sciagnolem ale nadal ten blad mi wyskakuje. Napisz mi ktorego konta uzytkownika uzyc do urochomienia tego programu???
- djarta
- Kontaktowanie:
Próbuj na obu, zobacz na którym pójdzie. 

-
- Reklama