Witam
Posiadam windows 7 ultimate PC. Przepraszam za błedy w wpisaniu.
4 tygodnie temu podczas przesyłania filmu z 1 dysku na 2, film przesylal sie 2 godziny, przy nastepnym przesylaniu pojawialy sie blue screeny. Postanowilem zrobić formata, po formacie bylo wszystko OK. Po formacie wgrałem sterowniki,serwis packa 1, kodeki do filmow, ccleanera,deamona,geforce experience,winrara,utorrenta,mozille, skype'a, battleneta i 2 gry (diablo III i hearthstone) oraz flash playera i adobe readera.
Lecz problem powrócił po 2-3 tygodniach, zaczęły sie blue screeny przy przegladarce internetowej(mozilla) do tego doszlo wolne uruchamianie komputera, czarny ekran przed zalogowaniem, dysk twardy byl skanowany przy kazdym uruchamaniu. Po zalogowaniu antywirus byl wyłaczony(avast). Wiec postanowilem usunac nie potrzebne gry,filmy itd z dyskow, wyrzucilem mozille. Komputer juz nie mial blue screenow. Ale nadal wlaczal sie po woli, czarny ekran, no i avast. Zeskanowalem tego samego dnia jeszcze komputer znalazl 1 wirusa, i nie mogl odtworzyc plikow windows(nie pamiem jakich). Potem uzylem ccleanera do oczysczenia rejestru i bylo ok. Komputer od niedzieli właczał się normalnie(ale avast nadal nie). A dzisiaj właczal sie bardzo dlugo, napis ZAPRASZAMY widzialem z 15 minut, potem zrobił sie czarny ekran i kursor. Dałem komendę ctrl+alt+delete, nie bylo explorer.exe wiec go chcialem uruchomic ale menadzer zadan nie odpowiadal, postanowilen uruchomic w trybie awaryjnym i tak samo. Zrobiłem przywracanie systemu z plytki ale nic nie pomogło.
Domyslam sie, ze jest to przyczyna starego dysku ale moge sie mylic więc proszę o pomoc.
Problem z komputerem Windows 7
- XMan
Wrzuć screeny/zrzuty ekranu z:
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne oraz Kontrolery dźwięku, wideo i gier.
3. Start --> Panel sterowania --> System.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprawdź dysk:
sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html
Podaj temperatury z Aidy lub Everesta oraz HD Tune:
http://www.hotfix.pl/pomiar-temperatur- ... a-a323.htm
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne oraz Kontrolery dźwięku, wideo i gier.
3. Start --> Panel sterowania --> System.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Domyslam sie, ze jest to przyczyna starego dysku ale moge sie mylic więc proszę o pomoc.
Sprawdź dysk:
sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html
Podaj temperatury z Aidy lub Everesta oraz HD Tune:
http://www.hotfix.pl/pomiar-temperatur- ... a-a323.htm
-
Problem z kompturem Windows 7
NIe wiem jak to zrobic. Mam tylko czarny ekran z kursorem i wszystko to co moge zrobic to ctrl+alt+delete nic wiecej.
@@
pisze z laptopa siostry
@@
pisze z laptopa siostry
- XMan
Podczas włączenia komputera wciskając cały czas klawisz F8 nie masz wyboru uruchomienia
komputera w Trybie awaryjnym --> Enter ?
komputera w Trybie awaryjnym --> Enter ?
-
jak odpalam w trybie awaryjnym to jest to samo czarny ekran.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak ctrl+alt+del działa, to daj tam nowe zadania:
userinit.exe
winlogon.exe
explorer.exe
userinit.exe
winlogon.exe
explorer.exe
-
Menedżer zadań po wpisaniu przestaje działać.
Procesy, które mam uruchomione w menedżerze zadań:
conhost.exe
csrss.exe
dwm.exe
nvspcaps.exe
nvstreamsvc.exe
nvtray.exe
nvvsvc.exe
nvxdsync.exe
rundll32.exe
taskhost.exe
taskmgr.exe
winlogon.exe
Te procesy mam tylko uruchomione i jak chce dodać nowy proces to menedżer zadań przestaje działać
Procesy, które mam uruchomione w menedżerze zadań:
conhost.exe
csrss.exe
dwm.exe
nvspcaps.exe
nvstreamsvc.exe
nvtray.exe
nvvsvc.exe
nvxdsync.exe
rundll32.exe
taskhost.exe
taskmgr.exe
winlogon.exe
Te procesy mam tylko uruchomione i jak chce dodać nowy proces to menedżer zadań przestaje działać
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Z płytki z systemem cofnij system jeszcze bardziej wstecz. Zobacz też z płytki antywirusa Dr.Web czy to nie wirus.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
ja bym zeskanował np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników czyli AVG Rescue CD i zobaczył co to da, może jaki wisus się zagnieździł . Albo Dr.Web użyć , to już zależy od ciebie.
-- 14 kwi 2014, 15:46 --
spróbuj jeszcze tego naciskając ctrl+shift+del pojawi się menedżer zadań, a tam w menu nowe zadanie, wpisz
"explorer.exe" i kliknij "ok" . Bo z tego co piszesz nie uruchamia się.
-- 14 kwi 2014, 15:46 --
spróbuj jeszcze tego naciskając ctrl+shift+del pojawi się menedżer zadań, a tam w menu nowe zadanie, wpisz
"explorer.exe" i kliknij "ok" . Bo z tego co piszesz nie uruchamia się.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
witam,
nie uruchamiałem go ponad tydzień czasu i sprawdzał dysk NTFS(2 razy) po zalogowaniu nadal czarny ekran, jak teraz wpisuje komendę explorer.exe to się włącza ale po 10 sekundach znika.
Jutro sprawdzę z tym wirusem.
nie uruchamiałem go ponad tydzień czasu i sprawdzał dysk NTFS(2 razy) po zalogowaniu nadal czarny ekran, jak teraz wpisuje komendę explorer.exe to się włącza ale po 10 sekundach znika.
Jutro sprawdzę z tym wirusem.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
to na pewno jakiś wirus. Daj znacz jak tam będzie po przeskanowaniu jakiś antywirusem albo Dr.Web lub AVG-rescue.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
- Reklama