Problem z konfiguracją routera D-Link GO-RT-N150
-
Wita. Kupiłem dzisiaj router D-Link GO-RT-N150 po podłączeniu tak jak w instrukcji internet nie działa na komputerze stacjonarnym i na laptopie, na routerze świecą się diody, a internetu nie ma. Nie było żadnej płyty CD w zestawie , i próba wpisania Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników nic nie daje , wogóle przeglądarka nie reaguje na to. Proszę o pomoc, jak najszybciej . Chcę mieć Wifi w laptopie i internet na stacjonarnym.
- seba86mu
Router
Poprawnie podłączyłeś wszystko ?
Do żółtego gniazda przewód od modemu, zaś do jednego z czterech niebieskich komputer.
W pasku adresu przeglądarki wpisz:
192.168.0.1 /Enter/
Potem:
Użytkownik: admin
Hasło: admin
Możesz również spróbować podłączyć router do komputera, ale bez podłączonego przewodu Internetu do żółtego gniazda.
Jeżeli nic nie pomoże zresetuj router wciskając na 5 sekund przycisk Reset w routerze i wypróbuj wszystko jeszcze raz.
Do żółtego gniazda przewód od modemu, zaś do jednego z czterech niebieskich komputer.
W pasku adresu przeglądarki wpisz:
192.168.0.1 /Enter/
Potem:
Użytkownik: admin
Hasło: admin
Możesz również spróbować podłączyć router do komputera, ale bez podłączonego przewodu Internetu do żółtego gniazda.
Jeżeli nic nie pomoże zresetuj router wciskając na 5 sekund przycisk Reset w routerze i wypróbuj wszystko jeszcze raz.
-
Ok , skonfigurowałem router, tak jak mówiłeś , ale internet jest z 10 razy wolniejszy na komputerze i laptopie ? Moze to byc wina ustawień routera?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tak, jeśli ustawiony jest QoS lub Masz bardzo szybkie łącze internetowe a router słaby,
-
A co to jest QoS ? I jak moge sprawdzić czy router jest za słaby ?
-
- Reklama