Problem z kontrolką od WiFi
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Przeinstalowałbym (z usunięciem wcześniej) zarówno sterownik WiFi jak i Wireless Console. Dodatkowo w menedżerze urządzeń znajdź kartę WiFi, we właściwościach poszukaj zarządzania energią. Tam będzie pole odpowiedzialne za wyłączanie karty przy bezczynności. Niech system niczego nie wyłącza.
- Kaen1227
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jak widać mam wyłączone
Nie chcę odinstalowywać sterowników od WiFi, gdyż jak się coś schrzani to tego nie naprawię, a nie mam drugiego komputera.
Jak widać mam wyłączone

Nie chcę odinstalowywać sterowników od WiFi, gdyż jak się coś schrzani to tego nie naprawię, a nie mam drugiego komputera.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Kaen1227 pisze:Gdzie znajdę sterownik od WiFi, jak go odinstaluję?
W Panel sterowania\Programy\Programy i funkcje i szukasz np. ASUS Wireless Switch (Wireless Console3) tylko najpierw w okonie co jesteś tylko zakłada "Sterowniki" klika "Odinstaluj" .
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- Kaen1227
Cosik_ktosik, Robiwielki, Myślę że problemem nie jest sterownik od Wi-Fi, bo jak wyłączę i po chwili włączę Wi-Fi kombinacją klawiszy Fn + F2, to kontrolka się świeci.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ale to może własnie sterowniki są coś pomylone. Ale jak chcesz to my tylko ci mówimy gdzie to można odinstalować. A jak byś jednak odinstalował to potem restart komputera i dopiero instalacja. To tak tylko z informacji.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- rozmus
Miałem podobną sytuację w lapku ACER. Sieć działała a kontrolka gasła albo migała. U mnie pomogły nowsze sterowniki do karty WiFi, które przyszły w Windows Update.
(tak na marginesie to masz otwarte właściwości nie tej karty na screenie w temacie).
(tak na marginesie to masz otwarte właściwości nie tej karty na screenie w temacie).
- Kaen1227
Rozmus nie załamuj mnie, ja robiłem przykładowy screen, żeby pokazać karty i że mam na każdej to samo
A w Windows Update to ja nie wierzę. A i nie mam Acera tylko Asusa.

A w Windows Update to ja nie wierzę. A i nie mam Acera tylko Asusa.
- rozmus
Skoro nie wierzysz w WU to ściągnij nowsze stery ze strony producenta lapka.
(U mnie była dziwna sytuacja, bo na stronie producenta lapka nie było nowszych sterów a przyszły właśnie w WU-stąd taka moja podpowiedź).
Sytuacja podobna, więc i przyczyna może być również.
Nie ma się co denerwować, każda sugestia może być pomocna a przecież tylko od ciebie zależy co zrobisz.
Poza tym nie bój się aktualizować sterów od WiFi. Ja to robiłem wielokrotnie i powracałem do starych i nic się nie stało. Nie wysypało się WiFi.
Pozdrawiam.
(U mnie była dziwna sytuacja, bo na stronie producenta lapka nie było nowszych sterów a przyszły właśnie w WU-stąd taka moja podpowiedź).
Sytuacja podobna, więc i przyczyna może być również.
Nie ma się co denerwować, każda sugestia może być pomocna a przecież tylko od ciebie zależy co zrobisz.
Poza tym nie bój się aktualizować sterów od WiFi. Ja to robiłem wielokrotnie i powracałem do starych i nic się nie stało. Nie wysypało się WiFi.
Pozdrawiam.
- Kaen1227
Miałem napisać (bo zapomniałem wczoraj więc dziś piszę), na razie będę włączał i wyłączał kontrolkę, bo nie jestem pewien czy przeinstalować to o czym mówiliście, ponieważ mam tylko jeden komputer więc wolę nie ryzykować.
Dzięki za rady
Dzięki za rady

-
- Reklama