Problem z ładowaniem baterii w laptopie
-
witam,mam taki dziwny problem.gdy bateria jest naładowana na 100% i włączam laptopa ,wszystko jest ,z baterii nic nie schodzi i wszystko jest ok.natomiast gdy przed włączeniem bateria ma mniej np 10% czy 70% wtedy wyświetla sie komunikat że jest podłączony ale nie ładuje.i naładowanie schodzi w dół.dziwna sprawa.na pewno nie jest to wina baterii bo jest nowa,a w poprzedniej było to samo.zasilacz to zamiennik ,mam go ok 2 lat
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 13:41 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu
Powód: korekta tytułu tematu
- greh
- Kontaktowanie:
Ładowanie laptopa - problem
Jest sprawny?
Czy prąd podawany przez niego (zakładając, że jest sprawny) jest wystarczający?
Czy prąd podawany przez niego (zakładając, że jest sprawny) jest wystarczający?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- XMan
-
witam,dziękuję za odzew.
a więc tak,czy zasilacz jest sprawny ,100% pewności nie mogę mieć.tak jak napisałem wcześniej,gdy przed włączeniem laptopa bateria jest naładowana na maksa wtedy jest ok,bateria cały czas trzyma 100% naładowania.ciężko stwierdzić czy jest uszkodzony. a czy prąd podawany przez niego jest wystarczający,też nie wiem.nie posiadam żadnego urządzenia aby to sprawdzić
a gdy w konsoli wpisuję tą komendę wyskakuje takie coś
a więc tak,czy zasilacz jest sprawny ,100% pewności nie mogę mieć.tak jak napisałem wcześniej,gdy przed włączeniem laptopa bateria jest naładowana na maksa wtedy jest ok,bateria cały czas trzyma 100% naładowania.ciężko stwierdzić czy jest uszkodzony. a czy prąd podawany przez niego jest wystarczający,też nie wiem.nie posiadam żadnego urządzenia aby to sprawdzić
a gdy w konsoli wpisuję tą komendę wyskakuje takie coś
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A zerknij do biosu czy nie ma tam opcji kalibracji baterii.
-
witam,nie,niestety nie widzę tam takiej opcji.
szukałem rownież w sieci i natknąłem sie na jakieś wzmianki o kalibrowaniu,m.in. o rozładowywaniu baterii częściowo,następnie wchodzenie do biosu i tam całkowite rozładowanie,oraz jakieś jeszcze inne sposoby,ale wolałbym tutaj na forum otrzymać konkretne wskazówki
szukałem rownież w sieci i natknąłem sie na jakieś wzmianki o kalibrowaniu,m.in. o rozładowywaniu baterii częściowo,następnie wchodzenie do biosu i tam całkowite rozładowanie,oraz jakieś jeszcze inne sposoby,ale wolałbym tutaj na forum otrzymać konkretne wskazówki
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No można i tak robić. Chociaż ja jestem tego przeciwnikiem. Do końca rozładowana bateria to już przesada. Pytanko takie czy zasilacz jest na pewno taki sam albo lepszy od tego co był?
-
- Reklama