Problem z Micro SDHC 16GB
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Witam. Mianowicie mam problem z kartą pamięci, 16GB Micro SDHC jest to karta GOOD RAM. Działała sobie w telefonie ani jej nie wyjmowałem ani nic, aż pewnego dnia "znikła" z pola widzenia telefonu, trochę się po męczyłem żeby ją "zrobić" pare razy wyłączałem włączałem telefon i wyjmowałem kartę, ale teraz problem znowu powrócił, i nie wiem co jej dolega, niby coś tam w telefonie wykrywa że "jest" ale po chwili namysłu jednak jej nie ma, zero zdjęć muzyki ITP. Co z tym zrobić?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Być może awaria zasilania albo styków. Ogólnie najpierw pytanie, chcesz z niej dane czy tylko samą kartę?
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Najlepiej jedno i drugie. Ogólnie wkurzony jestem bo ciągle mi się coś sypie, pare dni temu rozwaliły mi się słuchawki za ponad 2 stówy i paragonu na nie nie mam, lewa przestała działać ale to już wątek na inny temat.
Co do karty - czy to podlega gwarancji ? Good RAM daje ponoć dożytnią gwarancję, paragonu w sumie też nie mam ale napisał bym do allegro i by mi odkopali kiedy to kupiłem (przynajmniej mam taką nadzieje).
Na karcie najbardziej zależy mi na zdjęciach, ogólnie tak jak ją włożyłem tak była w tym telefonie i nic z nią nie robiłem, sprawdziłem na innym telefonie i jest podobnie - jakiś błąd z kartą, po wyjęciu z swojego S2 wykrywa zdjęcia które są na telefonie, a jak karta jest zainstalowana, to pisze że "brak pamięci - Brak pamięci zewnętrznej" a 2gi telefon to w ogóle sie odpalić nie chce pisze żeby skontaktować się ze sprzedawcą.
Co do karty - czy to podlega gwarancji ? Good RAM daje ponoć dożytnią gwarancję, paragonu w sumie też nie mam ale napisał bym do allegro i by mi odkopali kiedy to kupiłem (przynajmniej mam taką nadzieje).
Na karcie najbardziej zależy mi na zdjęciach, ogólnie tak jak ją włożyłem tak była w tym telefonie i nic z nią nie robiłem, sprawdziłem na innym telefonie i jest podobnie - jakiś błąd z kartą, po wyjęciu z swojego S2 wykrywa zdjęcia które są na telefonie, a jak karta jest zainstalowana, to pisze że "brak pamięci - Brak pamięci zewnętrznej" a 2gi telefon to w ogóle sie odpalić nie chce pisze żeby skontaktować się ze sprzedawcą.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No to tak, najpierw trzeba ją wpiąć do kompa ale zabezpieczyć przed zapisem. Wtedy zobacz czy zdjęcia znajdą jakieś programy typu:
Recuva
PC Inspector SMART recovery (nie file recovery)
Photorec
Recuva
Photorec
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
może być to podpięcie do laptopa przez adapter ? I jak zabezpieczyć przed zapisem, jak w sumie mi go nie wykrywacosik_ktosik pisze:No to tak, najpierw trzeba ją wpiąć do kompa ale zabezpieczyć przed zapisem. Wtedy zobacz czy zdjęcia znajdą jakieś programy typu:
Recuva
Photorec
-
- Reklama