Witam
Mam problem z kamerką logitech c 300 i c 270, problem dotyczy nie wykrywania mikrofonu kamerki.
W menedżerze urządzeń jest wykrzyknik w kontrolerach dźwięku i kod 19.
Mój komp to: Z170 pro Gaming, I5-6600K, Ram: 16GB DDR4, Windows 10 64Gb Pro.
Kamerka c-300 działała bez problemu na win 7 pro razem z mikrofonem. Kupiłem mikrofon osobno, ale słabiutki.
Kupiłem kamerkę c 270, ale sytuacja ta sama, obraz b.d., ale brak mikrofonu. Ten mikrofon, co kupiłem, to działa, ale nie chcę osobno mikrofon i osobno kamerkę, która ma wbudowany mikrofon.
Proszę o pomoc. Ktoś napisał, że w biosie trzeba coś włączyć, ale trochę boję się tego biosu (już raz miałem problem, kiedyś było f-10 i zapisz, tu jest trochę inaczej, f-10 zapisz i resetuj ) i nie mogłem uruchomić systemu.
Jęśli można, proszę o pomoc
wiesiek
Problem z mikrofonem kamerki logitech c300 i c 270
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wątpię, aby tu BIOS miał coś pomóc, kiedyś owszem (np USB Legacy Support) ale dzisiaj.... Raczej skupiłbym się na sterownikach, czy są dla tego co trzeba systemu.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Sprawdz ten sterownik:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Witam
Dzięki za odpowiedź. Instalowałem ten sterownik, znalazłem jeszcze inny niby pod win 10, ale nic to nie dało. obie kamerki są dobre i pod win 7 działają dobrze, a pod win 10 - zonk. Dzisiaj kolega, informatyk, powiedział mi, że muszę poczekać na aktualizacje win10 i może logitech wprowadzi sterowniki do swoich kamerek (obsługa mikrofonu z usb kamerki). I macie rację, że narazie nic nie zrobię.
Jeszcze raz dzięki za pomoc
Z poważaniem
wiesiek
Dzięki za odpowiedź. Instalowałem ten sterownik, znalazłem jeszcze inny niby pod win 10, ale nic to nie dało. obie kamerki są dobre i pod win 7 działają dobrze, a pod win 10 - zonk. Dzisiaj kolega, informatyk, powiedział mi, że muszę poczekać na aktualizacje win10 i może logitech wprowadzi sterowniki do swoich kamerek (obsługa mikrofonu z usb kamerki). I macie rację, że narazie nic nie zrobię.
Jeszcze raz dzięki za pomoc
Z poważaniem
wiesiek
- XMan
W menedżerze urządzeń jest wykrzyknik w kontrolerach dźwięku i kod 19.
Wrzuć screeny z:
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
3. Start --> Panel sterowania --> Dźwięk --> zakładki Odtwarzanie oraz Nagrywanie.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
lub: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama