Problem z monitorem ? out of range

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
pa44wlak1

Użytkownik

Post20 sie 2011, 13:04

Witam po załadowaniu sie systemu windows vista ekran staje sie czarny i wyskakuje komunikat out of range 90.1 kHz / 60 Hz . dzieje sie tak również w trybie awaryjnym . Pisze z innego komputera proszę o szybką odpowiedź :(

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post20 sie 2011, 15:28

Podczas uruchamiania kompa wciśnij klawisz F8 i z menu wybierz bezpieczny tryb graficzny. Czy problem występuje po wybraniu tego trybu uruchomienia?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

pa44wlak1

Użytkownik

Post20 sie 2011, 16:34

Działa ( widać pulpit) przez 10-15 sekund potem system sie sam zamyka i wyskakuje ponownie komunikat : (

-- 20 sie 2011, 16:34 --

mam na komputerze wazne pliki i musze je przegrac przed formatowaniem komputera , zmniana monitora rowniez nie pomogla " poz.zas." :| jakies porady ?

konto_usuniete

Post20 sie 2011, 19:10

Do zgrania plików użyj Linux-a Ubuntu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, nagraj go na płytę jako obraz i uruchom z niej komputer.

pa44wlak1

Użytkownik

Post20 sie 2011, 22:17

jesli dobrze zrozumialem mam nagrac program jako obraz , a następnie uruchomic system tą płytą ? czy ten komunikat nie dotyczy czestotliwosci odswiezania ekranu ? widze pulpit przez 10 sekund a potem wyłącza sie windows i KOMUNIKAT wyskakuje. Prosze o odpowiedz do pytań : (
chciałem dodac ze mam windows vista. monitor LG Flatron

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post20 sie 2011, 22:50

A może grafika pada. Sprawdź na podmienionej karcie graficznej.
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

konto_usuniete

Post21 sie 2011, 22:25

pa44wlak1 pisze:jesli dobrze zrozumialem mam nagrac program jako obraz , a następnie uruchomic system tą płytą ?

Tak. :) Do nagrania możesz użyć Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wybierz tam opcję Nagraj jako obraz.

• Reklama

Wróć do „Problemy”