Witam, chciałbym wam przedstawić mój zaistniały problem z monitorem(flatron w1952tq) i poprosić was o pomoc. Problem polega na tym, iż kiedy nie uzywam komputera przez jakiś czas to monitor strzela na mnie Focha i odmawia posluszenstwa , czyli nie chce się włączyć. Czasami gdy odlacze i podlacze kable od monitora to zaczyna tak jakby szumic, po czym można go wlaczyc , lecz po chwili i tak się wyłącza. Przed wyłączeniem pokazuje się napis analog power saving mode. Problem przytrafił mi się juz 3 raz. Za pierwszym razem wystarczyło podłączyć od nowa kable, a za drugim razem robilem to samo, lecz przez dłuższy okres. Z gory dziękuje za pomoc!
Ps. Jak monitor juz się uda włączyc to działa bez problemu, AZ do czasu gdy wylacze kompute r na dłuższy okres.
problem z monitorem
- seba86mu
problem z monitorem
jotpe45 pisze: Przed wyłączeniem pokazuje się napis analog power saving mode.
Połącz monitor z karta graficzną poprzez kabel cyfrowy DVI (z białą szeroką wtyczką) i sprawdź czy dzieje się to samo.
-
problem z monitorem
Zrób tak jak radzi Przedmówca,a jeżeli problem występuje,to obstawiam że wina leży po stronie monitora od wewnątrz,może bezpiecznik jest przepalony.
-
- Reklama