Witam.
Mam problem z dopiero co kupioną myszką bezprzewodową wireless mobile mouse 1000 firmy microsoft.
Opis problemu: wkładam odbiornik do laptopa, załaczam myszke i mysz działa przez 1-2min po czym kursosr staje nieruchomo i nic nie da sie zrobić. Podczerwień pod myszką świeci się cały czas tak samo, nie gasnie. Wyłączenie i ponowne włączenie myszki nic nie daje jak również wyciąginęcie i ponowne wlożenie odbiornika do laptopa lub tez pod inne usb. Nie wiem co jest grane.....Myszka działa ponownie przez 1-2min kilka godzin pozniej przy ponownym wlaczeniu komputera
Dodatkowe info: baterie są dobre, wymienialem 3 razy na najlepsze firmy, podczerwień pod myszką świeci się prawidłowo, komputer wykrywa myszke (nie ma zadnych wykrzyknikow), podczas podlączania wyskakuje komunikat ze jest podlaczona i gotowa do uzycia.
problem z myszą bezprzewodową
- seba86mu
Czy inne urządzenia podłączone do USB po tym czasie pracują poprawnie ?
-
tak, wlozylem pen driva chodzi poprawnie
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
tak instalowalem IntelliPoint 8.2 oraz Mouse and Keyboard Center 1.1 i nic. Zreszta podobno w tej myszce nie trzeba nic instalowac, powinna dzialac od razu po podlaczeniu i tak tez jest tyle ze przez 1-2min no i NIE ZAWSZE bo raz na jakis czas tylko....
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Możesz ją sprawdzić na innym komputerze? Pozwoli to sprawdzić czy to system nie jest problemem.
-
sprawdzilem na jednym jak narazie i w ogole nie ruszyla ale tamten laptop byl stary, sprawdze go w najblizszym czasie jeszcze na jednym. Co do systemu to wlasnie kupilem laptopa z oryginalnym Windows 7 ktory non toper instaluje wszystkie stery wiec nie wiem czy to moze byc system....
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
PROBLEM ROZWIĄZANY.
chodzilo o to ze ja jechalem w domu caly czas podpięty pod zasilanie z sieci (z wyciagnieta bateria), teraz wlozylem baterie naladowalem ja do 100% i myszka dziala. Wczesniej dzialala tylko przez 1-2min wiec widocznie zasilanie z sieci nie wystarczalo na zasilanie malego odbiorniczka!!!
Niby proste rozwiazanie a w calym internecie nie moglem znalezc odpowiedzi pomimo że widzialem na kilku forach ze ludzie mieli podobne problemy...
Pozdrawiam i zamykam temat.
cosik_ktosik dziekuje za zainteresowanie.
chodzilo o to ze ja jechalem w domu caly czas podpięty pod zasilanie z sieci (z wyciagnieta bateria), teraz wlozylem baterie naladowalem ja do 100% i myszka dziala. Wczesniej dzialala tylko przez 1-2min wiec widocznie zasilanie z sieci nie wystarczalo na zasilanie malego odbiorniczka!!!
Niby proste rozwiazanie a w calym internecie nie moglem znalezc odpowiedzi pomimo że widzialem na kilku forach ze ludzie mieli podobne problemy...
Pozdrawiam i zamykam temat.
cosik_ktosik dziekuje za zainteresowanie.
-
- Reklama