Witam, moja myszka to Zowie IE 1.1. Fabrycznie ma ona 125hz, jednak można jak podkręcić do 500hz.
Używam tej myszki od XXXX czasu i podkręcam ją zawsze tak samo. Jedak po zmianie procesora i płyty głównej parę dni temu, nie mogę jej podkręcić.
A więc, robię wszystko jak na tym filmiku: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na każdym z moich PC to działa, jednak na nowym nie. Dodam, że mam 3 identyczne myszki i żadnej nie mogę tak podkręcić na nowym PC:
i5 4670
MSI B85 - G43 GAMING
SAMSUNG SSD 840 EVO
HDD Seagate
radeon HD 7770
2x4GB Kingston hyperX
Chieftec 550W
Próbowałem na każdym porcie USB, bez różnicy, utrzymuje się na 125hz.
Zauważyłem, że na nowym pc gdy instaluję HIDUSBF nie wyskakuje zapytanie czy ten program został zainstalowany prawidłowo. Jedynie, że ten sterownik nie jest podpisany cyfrowo i może nie działać prawidłowo. Dodatkowo, mogę obniżyć odświeżanie myszki do 31-64hz, gdy dam 500/1000hz nic się nie zmienia.
Nie mam pojęcia czego może to być przyczyna, podkręcałem na starym pc tą sama myszkę tym samym sposobem i działa...
BTW: Myszki Razera i logitecha działają bez zarzutu na 500 jak i 1000hz, wiec to nie jest raczej wina portów?
edit
Na każdym PC mam ten sam system(win7 64bit).
Problem z myszką Zowie IE 1.1
- DostojnyKocur
- Kontaktowanie:
Problem z myszką Zowie IE 1.1
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, 20:01 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu
Powód: korekta tytułu
-
- Reklama