problem z nagrywaniem płyt na HP Compaq 6710s

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
ww81

Użytkownik

Post05 sie 2009, 16:49

Witam,
Jakis czas temu kupilem laptopa HP Compaq 6710s, niby z nagrywarka CD/DVD, ale ogolnie nikomu nie polecam.
Problem w tym, ze nie moge na nim nic nagrac.
Probowalem nero, cdburnerxp, starburn, wczesniej probowalem nagrywac przez wmp czy nawet samym systemem windows.
Za kazdym razem pokazuje, ze wszystko jest fajnie pieknie, nagrywa od A do Z, jak chce i gdzie chce, problem w tym, ze plytka za kazdym razem jest czysta.
Czy to nagrywam audio czy data. Glownie chodzi mi o audio. Najsmniejsze jest to, ze jakis czas temu bez problemu nagralem cdburnerem kilka plytek, od tamtego czasu nic wielkiego nie zmienialem w systemie (windows xp sp3), dzis chcialem wypalic sobie kolejna muze audio i nic nie idzie. Tzn pokazuje, ze nagrywa jak poprzednio, ale plytki wychodza puste.
nie wiem czy to kwestia jakichs sterownikow, czy moze jakichs specjalnych ustawien dla tej nagrywarki (TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D), a moze po prostu jest uszkodzona, chociaz kiedys juz nagrywala, a plytki czyta bez zarzutu
Prosze o pomoc, bo skonczyly mi sie juz pomysly i nie wiem co robic...

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post05 sie 2009, 22:04

Zobacz punkt 3a (bez b), c, d oraz 4: Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

ww81

Użytkownik

Post06 sie 2009, 19:43

dzieki za link... wydaje sie bardzo pozyteczny
na razie powalczylem z punktem 3, okazalo sie ze nie mialem zadnego sterownika ASPI, ale po zainstalowaniu go nadal ten sam problem, chcialem przejsc do aktualizacji firmware, ale szukam w sieci i nie moge znalezc
znalazlem tylko do acera i u mnie nie chce sie zainstalowac
moj laptop to: HP Compaq 6710s a nagrywarka to: TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D (wersja firmware HH17)
prosze o wsparcie
z gory thx

• Reklama

Wróć do „Problemy”