Ostatnio zakupiłam nowy napęd LG GP50NB40. Wszystko dobrze odtwarza. Problem pojawił się przy nagrywaniu płyt DVD. Mianowicie po ok. 40 sekundach płyta wyskakuje i pojawia się błąd nagrywania. Płyty CD nagrywa normalnie. Na innym komputerze nagrywa dobrze płyty DVD i CD. Proszę więc o znalezienie problemu. Dlaczego nie nagrywa mi tylko płyt DVD?
Dodam, że próbowałam nagrywać juz różnymi programami (Nero, CdBurnerXP, itd.), różnego rodzaju płyt DVD (Verbatim, Esperanza, Sony, itp.). Jest to całkowicie nowy napęd i powtarzam działa na innym komputerze, więc to nie jego wina. Nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić. Jestem w tej dziedzinie totalnie zielona. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Problem z napędem DVD
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem z napędem DVD
Może to wydać się śmieszne ale wszystko coś zasila i te zasilanie musi być stabilne. Sprawdź zatem co podaje zasilacz.
To jedno, drugie to komunikacja. A tutaj za nią odpowiada kabelek danych. Przy tanich może być po prostu jakoś uszkodzony i generuje błędy. Jak posiadasz inny to zobacz na nim.
To jedno, drugie to komunikacja. A tutaj za nią odpowiada kabelek danych. Przy tanich może być po prostu jakoś uszkodzony i generuje błędy. Jak posiadasz inny to zobacz na nim.
- XMan
Problem z napędem DVD
Masz jakieś wirtualne napędy ?
Zainstalowany SP3 oraz wszystkie aktualizacje ?
Zainstalowane sterowniki do napędu Firmware ?
Zainstalowane sterowniki do napędu Firmware ?
-
Problem z napędem DVD
Kabelek i zasilanie działają poprawnie. Wyzej wymienione aktualizacje zrobione. Problem nadal się pojawia.
-- 02 paź 2013, 20:06 --
Nie mam napędów wirtualnych. Sterowniki także pobrane.
-- 02 paź 2013, 20:06 --
Nie mam napędów wirtualnych. Sterowniki także pobrane.
- XMan
Problem z napędem DVD
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem z napędem DVD
Zobacz po nagrywaniu z błędem do dziennika podglądu zdarzeń. Być może jakiś błąd tam jest odnotowywany.
-
- Reklama