Cześć,
Kupiłem nową myszkę -> Mionix Avior 7000. Obecnie testuję sobie bez podkładki (drewniany blat stołu) i mam pewien problem. Co kilka minut wskaźnik mi się zawiesza w miejscu i nie mogę nim poruszyć (przyciski działają, komputer działa). Dopiero jak wcisnę przycisk odpowiedzialny za zwiększenie DPI, wtedy wskaźnik rusza.
Czego to może być wina? Blatu stołu i może podkładka rozwiąże problem czy np. sterowniki (mam aktualne pobrane ze strony Mionix) albo jakaś wada myszki?
Dodam, że na tym samym blacie jakiś stary A4TECH działa bez zarzutu.
problem z nową myszką, wskaźnik się zawiesza
- LupeR
Wątpię że to wina blatu ale zawsze możesz dać kartkę papieru pod mysz i sprawdzić.
Po ostatnim zdaniu wnioskuję że inna myszka działa prawidłowo, więc problemem jest soft albo sama myszka, bez softu też się tak działo (sam sterownik)? Może podłącz do innego kompa to się wyjaśni czy to problem techniczny.
Po ostatnim zdaniu wnioskuję że inna myszka działa prawidłowo, więc problemem jest soft albo sama myszka, bez softu też się tak działo (sam sterownik)? Może podłącz do innego kompa to się wyjaśni czy to problem techniczny.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Raczej coś ze sterownikiem, może zarządzaniem energią i trybem jej oszczędzania.
- XMan
Podaj nazwę płyty głównej lub laptopa oraz model ?
Masz chyba problem z USB
Jeżeli to jest laptop to podaj jego wszystkie dane które powinny być pod spodem na naklejce.
Jeżeli to jest komputer stacjonarny to:
Zainstaluj CPU-Z
i wrzuć screena z zakładki Mainboard.
Wrzuć dodatkowo screeny z:
1. Menedżer urządzeń.
2. Start --> Panel sterowania --> System.
Masz chyba problem z USB

Jeżeli to jest laptop to podaj jego wszystkie dane które powinny być pod spodem na naklejce.
Jeżeli to jest komputer stacjonarny to:
Zainstaluj CPU-Z
i wrzuć screena z zakładki Mainboard.
Wrzuć dodatkowo screeny z:
1. Menedżer urządzeń.
2. Start --> Panel sterowania --> System.
-
- Reklama