Piszę, bo ostatnio coś mi się solidnie popieprzyło z odtwarzaniem filmów. Nagle przestało działać. Próbowałam co najmniej kilku programów, ale używam głównie Media Player Classic, VLC i Best Player. Piszę nagle, ponieważ to naprawdę stało się nagle. Jednego dnia Best Player działał, a drugiego już żadna aplikacja nic nie chciała otworzyć.
Gdy próbuję odtworzyć avi w Best Player:

rmvb w Best Player:

Media player classic i avi:

Windows Media player i rmvb:

Gdy instaluję Sub Edita:

Nie wiem, czy to ma wpływ na to, że SE nic nie odtwarza, wolałam wrzucić ten zrzut tutaj.
- MPC odtwarza rmvb.
- Bestplayer nie odtwarza konkretnie ŻADNEGO formatu.
- W VLC mogę otworzyć .avi, ale napisy odtwarzają się kompletnie zbyt późno/zbyt wcześnie.
- Windows Media Player otworzy .avi, ale bez głosu i napisów.
- Co robiłam, by spróbować rozwiązać problem:
- Czyściłam ręcznie rejestr
- czyściłam go też Wise Registry Cleanerem
- użyłam CCleanera, instalowałam/deinstalowałam wszelkie możliwe kodeki
- Próbowałam też używać SubEdita, programów do czyszczenia kodeków, ale wszystko na nic.
- Szukałam wskazówek w Googlach, ale nic mi nie pomogło.
Mam Windowsa 7 64bit, Service Pack I. Z kolei wszystko ładnie działa na kompie z XP pro. Nic nie grzebałam na kompie z Win 7, bo w sumie po co. Nie zmieniałam sterowników, kodeków, programów zanim przestało działać. Co ja mam z tym zrobić? Nie chce mi się przechodzić na drugi komputer tylko po to, by coś obejrzeć. To naprawdę uciążliwy problem, zwłaszcza, że wziął się z niczego. Proszę o jakieś sensowne rozwiązanie.