Problem z oprogramowaniem Testy prawo jazdy B wyd. liwona

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
krysteksulek

Użytkownik

Post23 lip 2013, 17:20

Witam.
Dziś chciałem zainstalować płytę dołączoną do podręcznika "Prawo jazdy kat B" wydawnictwa liwona.
Wszystko się ładnie zainstalowało, skrót utworzył się na pulpicie jednak podczas próby jego uruchomienia za każdym razem otrzymuję komunikat: "Brak płyty w napędzie CDROM/DVD. Aplikacja kończy pracę", po czym przez chwile mignie mi okno główne programu i następuje jego zamknięcie.
Probowalem wielu sposób, reinstalowałem program z czyszczeniem rejestru, wszystkie dodatki, tj SQL server oraz Framework 4, instalowane najpierw z płyty, później z patcha na liwona.pl, a na końcu z oficjalnej str Microsoft.
Nic nie pomaga.
Posiadam 2x stacje dysków, 1x CD/DVD i druga tylko DVD. Instalowałem/uruchamiałem płytę z nich dwóch - niestety bez skutku.
System operacyjny: Windows XP Professional SP3.
Pierwszy raz napotkałem się z takim problemem. Płyty włącznie z tą czyta i otwiera normalnie, jedynie gdy chcę uruchomić program to otrzymuję w/w komunikat. Próbowałem uruchamiać program najpierw ze skrótu, a później z płyty - ten sam efekt.

Ma ktoś może jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post24 lip 2013, 20:25

Spróbuj zainstalować z obrazu tejże płyty, który wykonasz sam, lub pobierzesz z netu.
Podejrzewam jednak, że Twoja płyta jest uwalona, i dlatego kończy się tak, jak się kończy.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

krysteksulek

Użytkownik

Post01 sie 2013, 15:33

Sposób z obrazem .iso oraz wirtualnym napędem również nie zdał egzaminu.
Odpaliłem płytkę w ośrodku na laptopie i wszystko działało.

Znalazłem inny sposób: posiadam 2x napędy w komputerze, jeden z nich wyłączyłem przez menadżera urządzeń i odziwo zadziałało.
Także problem raczej rozwiązany.

Użytkownik007

Użytkownik

Post10 sie 2013, 13:17

Hej. Mógłbyś w jakiś sposób udostępnić te testy ? One nie są drogie, mógłbym sobie je zamówić przez internet za 20 zł, ale egzamin mam już w środę i zanim kurier by dotarł to byłoby już za późno. A nie mogę niegdzie ch dostać w swojej okolicy. Będę podchodził już trzeci raz ... Naprawdę byłbym wdzięczny ...
Aktualnie posiadam testy z Gazety Prawnej i mogę śmiało powiedzieć, że są bezużyteczne.

• Reklama

Wróć do „Problemy”