robiłem dzisiaj format laptopa win 7 wiec predzej wyeksportowolech zakładki z google chrome do pliku , plik zapisałem na pend drive, problem polega na tym , iż gdy chce teraz po formacie importować ten mój plik zakładek do google chrome to wyskakuje taki błąd : "Dysk lub połączenie sieciowe, do którego odnosi się skrót zakładki.lnk jest niedostępny.Sprawdź czy dysk jest wrażony prawidłowo i czy zasoby sieci sa dostepne i ponów próbę."
jak otworzyc ten plik ? wszytkiego probuje , i nic nie umie wymyslec ;/
bardzo zależy mi na tych zakładkach, mam tam mnóstwo rzeczy zapisanych, bardzo potrzebnych. HELP!!
problem z otwarciem pliku zakładek !
- seba86mu
Próbujesz importować bezpośrednio z pedrive'a?
Skopiuj plik z zakładkami najpierw na dysk twardy, potem spróbuj importować.
Czy zakładki zostały eksportowane jako plik HTML?
Skopiuj plik z zakładkami najpierw na dysk twardy, potem spróbuj importować.
Czy zakładki zostały eksportowane jako plik HTML?
Ostatnio zmieniony 16 mar 2012, 00:06 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nie importuje tego z pendrive'a mam ten plik na dysku, jak daje prawym właściwości to Typ docelowy: Chrome HTML document , wiec jest to plik html
Ostatnio zmieniony 16 mar 2012, 00:13 przez Mechel92, łącznie zmieniany 1 raz.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Importuj z pulpitu. Tak na wszelki wypadek przydatny link Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
moge jeszcze dodac , ze gdy daje prawym przyciskiem myszy na ten plik w właściwości to nic nie moge w nim zrobic , nie moge wejsc w zadną zakładkę np ogólne , zabezpieczenia itp tylko mam dostęp do zakładki skrót, a gdy chcę dać np na ogólne to jest napisane takie cos : " Folder C:\users\ja\desktop , określony w polu start, jest nieprawidłowy. Upewnij się, czy folder istnieje i czy ścieżka jest poprawna.
- seba86mu
Napisałeś, że skopiowałeś plik z zakładkami na pendrive'a, czyli rozumiem, że potem skopiowałeś z powrotem plik z pendrive'a na dysk twardy?
Komunikat brzmi, jakbyś na dysku utworzył sam skrót odnoszący się do pliku z pendrive'a.
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik z zakładkami z pendrive'a na dysk twardy tradycyjnym sposobem: Kopiuj -> Wklej.
Jakie rozszerzenie ma plik z zakładkami? Standardowo powinien być to plik HTML. Czy taki jest?
Mechel92 pisze:"Dysk lub połączenie sieciowe, do którego odnosi się skrót zakładki.lnk jest niedostępny.Sprawdź czy dysk jest wrażony prawidłowo i czy zasoby sieci sa dostepne i ponów próbę."
Komunikat brzmi, jakbyś na dysku utworzył sam skrót odnoszący się do pliku z pendrive'a.
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik z zakładkami z pendrive'a na dysk twardy tradycyjnym sposobem: Kopiuj -> Wklej.
Jakie rozszerzenie ma plik z zakładkami? Standardowo powinien być to plik HTML. Czy taki jest?
-
Tak dobrze rozumiesz , skopiowałem ten plik z pendrive"a na dysk twardy. probowalem jeszcze raz skopiować normalnym sposobem i nic to nie daje. gdy daje prawym wlaściwośći ,jest to skrót, ale plik HTML. jak napisalem post wyżej w właściwościach nic za bardzo nie umiem zdziałać.
moge powiedziec jeszcze , zanim robilem formata to sprawdziłem czy dobrze wyeksportowalem ten plik i wszytko działało, dopiero po formacie nie umiem tego otworzyc.
Nie ma jakiegoś programu do naprawy tego pliku ? jakis program który odczyta ten plik by go nie utracić ?
moge powiedziec jeszcze , zanim robilem formata to sprawdziłem czy dobrze wyeksportowalem ten plik i wszytko działało, dopiero po formacie nie umiem tego otworzyc.
Nie ma jakiegoś programu do naprawy tego pliku ? jakis program który odczyta ten plik by go nie utracić ?
- seba86mu
Mechel92 pisze:gdy daje prawym wlaściwośći ,jest to skrót, ale plik HTML. jak napisalem post wyżej w właściwościach nic za bardzo nie umiem zdziałać.
Czyli wygląda na to, że pierwotnie nie skopiowałeś pliku z zakładkami z dysku na pendrive'a, tylko utworzyłeś na pendrivie sam skrót do pliku, który znajdował się nadal na dysku twardym. W takim wypadku niestety nic nie zdziałasz.
Jaką metodą kopiowałeś na początku plik z zakładkami z dysku na pendrive'a?
-
metodą kopiuj wklej. hmm mówisz ze nic z tego nie bedzie ? troche dziwne to jest ...
- seba86mu
Mechel92 pisze: hmm mówisz ze nic z tego nie bedzie ?
Jeżeli na pendrivie znajduje się sam skrót do pliku (tak jak napisałeś), to niestety nic z tego nie będzie, ponieważ plik, do którego odwołuje się skrót znajdował się na dysku jeszcze przed zrobieniem formata.
Mechel92 pisze:metodą kopiuj wklej.
Być może w pośpiechu przez przypadek wybrałeś opcję Wklej skrót, która znajduje się w menu podręcznym zaraz pod Wklej.
Sam skrót jest niestety tylko odnośnikiem do pliku.
-
rozumiem , ale muszę się z tobą nie zgodzić ponieważ gdy kopowiowalem na pendrive'a ten plik to równocześnie miałem zaznaczone inne pliki wiec te inne plik tez by musiały byc na pendrive jako skrót a nie są.
No ale nic z tym nie zrobie bo to jest skrót ( chodź nie wiem czemu)
No ale nic z tym nie zrobie bo to jest skrót ( chodź nie wiem czemu)
- seba86mu
Być może plik z zakładkami skopiowałeś wcześniej osobno.
Dla pewności pokaż jeszcze screen, na którym będzie widoczna ikonka pliku na pendrivie oraz właściwości tego pliku.
Dla pewności pokaż jeszcze screen, na którym będzie widoczna ikonka pliku na pendrivie oraz właściwości tego pliku.
-
- Reklama