Problem z pamięcią MICRO SDHC 16GB
-
Witam otóż mam pewien problem z moją kartą pamięci Micro SDHC 16 GB, mianowicie po zmianie softu w telefonie została zablokowana tzn nie wykrywa jej telefon, żaden typ czytników oraz laptopów. Karta była kupowana w oryginalnym opakowaniu NOKIA w Media Markt. Proszę o pomoc jeśli nie odzyskać dane to przynajmniej z formatować używałem programu ChipGenius 3.0 ale jej nie wykrywa nie mogę podać VID i PID bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuje.
- voluu
- Kontaktowanie:
A Telefon rozpoznaje kartę?
Spróbuj jeszcze pod Linuksem.
Jeśli komputer ani telefon jej nie widzi to zostaje serwis - o ile posiadasz na nią gwarancję.
Spróbuj jeszcze pod Linuksem.
Jeśli komputer ani telefon jej nie widzi to zostaje serwis - o ile posiadasz na nią gwarancję.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Telefon nie widzi jej w sumie to żaden model bo próbowałem już prawie na 20 jedynie LG ja widzi ale nie może z formatować (może dla tego że nie obsługuje 16 GB) Serwis jak to był obiecany dożywotni skończył się tzn NOKIA twierdzi że na karty pamięci dają tylko 3 miesiące + paragon +pudełko
( tylko jak te pudełko zachować
)
do Linuxa nie mam dostępu.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły
będę wdzięczny

do Linuxa nie mam dostępu.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły

- voluu
- Kontaktowanie:
Jeszcze sprawdź to:
po podłączeniu nie wyświetla się kompletnie nic czy np. "Nie rozpoznano urządzenia". Jeśli masz takie komunikaty to:
http://www.hotfix.pl/naprawa-sterownika ... b-a367.htm
Linuksa wystarczy pobrać z internetu, wypalić na płytę i spróbować:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
po podłączeniu nie wyświetla się kompletnie nic czy np. "Nie rozpoznano urządzenia". Jeśli masz takie komunikaty to:
http://www.hotfix.pl/naprawa-sterownika ... b-a367.htm
Linuksa wystarczy pobrać z internetu, wypalić na płytę i spróbować:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Po podłączeniu nic nie reaguje jak by jej w ogóle nie było kilka razy na rożnych laptopach pojawił się komunikat że nie znane urządzenie usb ale po tym znikała ikonka karty. Gdy zablokowałem kartę zależało mi na danych które tam się znajdowały, aktualnie chce już ja tylko z formatować trochę drogo kosztuje i mi szkoda ja tak zostawić
z Linuxem to już jutro się pobawię po pracy.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jeśli jej Linux nie widzi to może być ciężka sprawa.
-
- Reklama