Witam,
Dopiero co zarejestrowałem się na forum. Kilka dni temu chciałem rozszerzyć partycję systemową VISTY, gdyż powoli wyczerpuje mi się wolne miejsce.
Chcąc przydzielić trochę miejsca z partycji D zacząłem się bawić jej rozmiarem. Ale nie klikałem OK, gdyż z partycji D po zmniejszeniu wolne miejsce wędrowało na koniec partycji, więc można było z tego utworzyć inny dysk, a nigdy powiększyć np. C. Klikałem więc ANULUJ. Wszystko było OK do czasu zamknięcia komputera, gdyż z reguły przechodziłem do stanu hibernacji. Po zamknięciu systemu stała się tragedia. Z 4 partycji widać tylko 2, a pozostałe 2 są ukryte. Jak sobie poradzić z tym problemem?
Ktoś mi poradził, żeby odpalić laptopa z wersji Linuxa z płyty. Posiadam starszego Auroxa Live oraz CDlinuxa, lecz żadnej nie udało mi się odpalić.
Proszę o pomoc.
Jeśli post jest w nieodpowiednim miejscu proszę o przeniesienie.
gradek
Problem z partycjami Vista 64 bit.
-
Problem z partycjami Vista 64 bit.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 15:07 przez gradek, łącznie zmieniany 2 razy.
- rokko
- Kontaktowanie:
Zmiana rozmiaru partycji z Vistą 64 bit. 2 partycje zniknęły
a pozostałe 2 są ukryte
Ukryte w sensie, że posiadają atrybut hidden? Czy po prostu do danej partycji nie jest przypisana żadna litera dysku i nie jest ona widoczna w oknie mój komputer? Pierwszą opcję sprawdzisz przy pomocy dowolnego partycjonera np. darmowego GParted. Drugą opcję poprzez systemowy menedżer dysków (PPM na Komputer => Zarządzaj => Zarządzanie dyskami).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Re: Zmiana rozmiaru partycji z Vistą 64 bit. 2 partycje zniknęły
Problem w tym, że nie ma do nich przypisanych liter. Wygląda to tak:

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zmiana rozmiaru partycji z Vistą 64 bit. 2 partycje zniknęły
A jak klikniesz na partycji, to nie Masz opcji zmień literę dysku?
-
- Reklama