problem z pendraivem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Szlaufik

Użytkownik

problem z pendraivem

Post19 lip 2016, 21:45

Witam.
Mam problem z pendraivem STORGADE DEVICE 64GB,Windows go wykrywa ale wskazuje jego pojemność jako zerową.
W dodatku przy probie otwarcia system prosi o sformatowanie dysku po czym daje informacje że nie może dokończyć formatowania.Próba przetestowania go programem Viktoria z powodów wyżej opisanych się nie powiodła.Sformatowalem
go programem HDD Low Level Format Tool ale bez rezultatu.Nie mogę znaleźć firmware kontrolera pamięci flash do tego pendraiva,nie wiem czy czasem jego pojemność nie jest zawyżona.
podaje dane z Chip Genius:
Device type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max current: 100mA
USB Device ID: VID= 26BF PID=201A
Serial Number: 54223318
Device Name: STORAGE DEVICE
Device Revision: 0200
Manufacturer : Specyfik
Produkt Model: STORAGE DEVICE
Produkt Revision: 0009
Controler Part-Number:Not recognized during normal detektion, please try powerful detection

proszę o pomoc ale w przystępny sposób tak jak krowie na granicy gdyż nawet wklejenie obrazka na to forum jest dla mnie barierą nie do przeskoczenia (ctrl v+c nie działa). Dodam że przed tym zdarzeniem pendraiv działał bez zarzutu ale
próbowałem go formatować pod androidem bo chciałem żeby działał jako pamięć podręczna na tablecie.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

problem z pendraivem

Post19 lip 2016, 21:48

To chyba sandiskowe urządzenie, a z nimi to jest problem, bo producent ten nigdy nie daje softu. Zobacz jeszcze programik Bootice albo linuksa live-cd np ubuntu.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”