Problem z pendrive 8gb

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Ellander

Użytkownik

Problem z pendrive 8gb

Post29 lis 2011, 13:19

witam. mam problem z PenDrivem Transcend 8gb. niby wszystko jest ok, niby pliki kopiuja sie bez problemu. jednak po skopiowaniu np. dwoch filmow moge otworzyc tylko ten ktory jest skopiowany jako pierwszy. robilem juz formatowanie niskopoziomowe, i nic nie pomaga.. moze tutaj mi ktos pomoze. pozdrawiam.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Problem z pendrive 8gb

Post29 lis 2011, 14:31

Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Ellander

Użytkownik

Problem z pendrive 8gb

Post29 lis 2011, 23:59

tak, czytalem. jedynie nie probowalem przez WinPe w Viscie, nie mam niestety plytki instalacyjnej. a w WinPe w XP nie wykrywa mi mojego pendriva. programy typu Testdisk, Bootice itp nie pomagaja. LLF tez nie pomogl. mam inne pytanko. zalozmy ze sa na tym penie uszkodzone sektory. ktorym programem moge go przeskanowac zeby zobaczyc ile jest uszkodzonych. byc moze nie znam sie, jest mozliwosc aby te popsute sektory "pominac" i z 8gb zrobic np 6gb ?? :roll:

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z pendrive 8gb

Post30 lis 2011, 00:29

A on coś widzi? http://www.hotfix.pl/h2testw-diagnostyk ... b-a263.htm

Jeśli nie to odczytaj VID i PID pendrivea.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Ellander

Użytkownik

Problem z pendrive 8gb

Post30 lis 2011, 11:12

tak widzi pena. natomiast narazie dzialam HDD Regenetarem.. jak zakonczy dzialania poinformuje o wynikach.

Obrazek

moze mi ktos powiedziec co to oznacza?:)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z pendrive 8gb

Post30 lis 2011, 18:49

Ojojoj, a chcesz stracić wszystko? HDD Regenerator to jedno z najgorszych narzędzi jakie stworzył człowiek.
Hotfix

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z pendrive 8gb

Post30 lis 2011, 20:03

cosik_ktosik pisze:Ojojoj, a chcesz stracić wszystko? HDD Regenerator to jedno z najgorszych narzędzi jakie stworzył człowiek.

Może nie najgorszy, ale fakt faktem 90% przypadków kończy się "niepowodzeniem" lub "uszkodzeniem".
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z pendrive 8gb

Post30 lis 2011, 20:47

Witaj kominekl miło Ciebie widzieć ;)
Chodzi mi o to, że on nie sprawdza podpięcia dysku nawet, czy on działa, a mimo to robi operacje. Dla mnie chociażby to już go klasyfikuje, bo niszczy wtedy sprzęt.
Hotfix

• Reklama

Wróć do „Problemy”