powiem ci szczerzę że sam miewam ciężkie problemy z PC i to jest problem cała zgraja

próbuje ci pomóc ale to jakoś nie idzie , gdy by bios się zj**** lub caaała płyta, to albo ci by się nic nie włączyło albo się nic nie włączyło i by śmierdziało ;/ ale nigdzie nie wymieniłeś takich oto objawów więc właściwie wszystko ok jak bios działa i miałeś obraz to wszystko jest ok

CO? ty mówisz o win 7 na celeronie ? -.- sam mam celeron 2,40 ghz i świetnie działa na xp lecz jakim cudem zainstalowałeś win 7 to ja nie wiem
tag wgl to dostrzegłem że masz wypukły tylko jeden kondensator niby nic ale jest on przy CPU niestabilne napięcie może "zabić" CPU lub pogorszyć jego sprawność raz ma wystarczające napięcie a raz za małe i sobie nie radzi.
powiem co teraz masz zrobić:
wsadź płytkę z powrotem i ją przykręcasz
wsadzasz cpu zakładasz radiator i montujesz i podłączasz wentylator
podłącz poprawnie panel przedni : pw on,,power led , hdd led , przedni panel usb itd ( przede wszystkim speaker) masz proste zadanie bo do panelu przedniego masz kolorowe odznaczenia (2 pręty i tło czerwone to power a z tłem zielonym to reset a tam gdzie masz 4 pręty chyba pomarańczowe to miejsce na speaker)
2 wsadzasz zasilacz min 300 watt i podłączasz
3 wsadzasz tę twoją kość ram'u ddr 1024 mb ostrożnie
4 wsadzasz dysk twardy i podłączasz sata kabel i 4 pinowe złącze zasilania jeżeli masz zwrotkę w dysku to ją wyjmij ( są potrzebne tylko gdy masz 2 dyski na jednym kablu sata w tedy na dysku systemowym zaznaczasz master a na drugim slave) [ tak jeżeli wolisz podłączyć ata to podłącz ata ( twoje małe pomarańczowe wejście) i podłącz 4 pinowe zasilanie lub specjalne zasilanie ata nie podłączaj obu zasilań na raz wybierz jedno z dwóch]
5 dopiero teraz wsadzasz kartę graficzną bo by ci przeszkadzała przy montażu dysku
i wsadzasz pc do gniazdka na zasilaczu przełączasz z 0 na I i wciskasz przycisk na obudowie ;D
wchodzisz w bios używając del lub chyba F2 zależnie od bios ( masz tę informacje na dole ekranu ) please press [przycisk] to enter setup /bios settings
i zmieniasz boot na frist boot CD/DVD rom/ram a na second HD,HDD,lub HDD0 , lub morze być sata0,1, lub ata0,1.
biosu typów jest wiele wiec też jest wiele nazw w każdym biosie się wchodzi inaczej
potem wciskasz sawe settings wciskasz Y i resetuje sie pc wsadzasz płytę z win xp sp3 home edition (polecam sam mam) i jak pojawi się informacja " dowolny przycisk spowoduje rozruch z dysku. . ." wciskasz nie wiem enter,spację, może jakąś literę ;D dowolny klawisz to dowolny ;P i przechodzisz przez proces instalacji ;P
-- 16 kwi 2014, 09:40 --zenio17 pisze:Jak mi powiedzieli w naprawie że płyta główna padła to raczej ona. Wyskakuje taki błąd:
Boot Failure Insert Boot Diskette in A : Press an Key when ready "
Ale w biosie wszystko było ok:
Potem wyskoczyło coś takiego >>
boot failure reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device
Press any key when ready
I dałem do naprawy mówiłem że coś z biosem i mi właśnie powiedzieli że zepsuta płyta główna.
wiesz co to diskiette a to dyskietka bios ma ustawione frist boot dyskietka a ma być CD lub HDD dziś dydkietek nikt nie stosuje poza posiadaczami od pierwszych Windowsów ( dos,win 2 ,2.1 itd) po windows me
a drugi błąd mówi że pogrzebałeś w rozruchu i wszystko wyłączyłeś :
frst boot device : discabled
second boot device : discabled
thrid boot device : discabled
other boot device : discabled
w takim przypadku ci nie ruszy mniej więcej tłumaczenie by google: Blad rozruchu ponownie uruchomić komputer i wybrać właściwe urządzenie rozruchowe lub włóż nośnik startowy w wybranym urządzeniem rozruchowym
Naciśnij dowolny klawisz, kiedy gotowy
-- 16 kwi 2014, 09:44 --na ten temat masz pomoc
http://www.hotfix.pl/ustawienie-kolejno ... o-a131.htm