Problem z podłączeniem kina i laptopa

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
habahabahaba

Użytkownik

Post07 maja 2015, 22:54

Witam.

Z góry zaznaczam, że próbowałem szukać na innych forach niestety nie otrzymałem jeszcze satysfakcjonującej odpowiedzi.

Dokładnie opisze o co chodzi. Mam laptopa Asus X552c oraz kino z amplitunerem firmy Pioneer. Na laptopie wyjście HDMI, a w amplitunerze parę wejść HDMI i kedno wyjście. Chce mięć dzwiek 5.1 na glosnikach a obraz na laptopie. Nie mam TV. Niestety laptop wysyła dżwiek stereo. Instalowałem sterowniki do INTEL HD 4000 oraz do Geforce 710M i do REALTEK HD. Nic to nie zmieniło. Kodeki zaonstalowane i ustawione na 5.1 . w panelu sterowania zmienione na 5.1 oraz w ALLplayerze rowniez 5.1 poprzez HDMI. Przypuszczam, że problem lezy w integrze INTELA i W8 . Przy podlączeniu wyszukał amplituner jako odbiornik TV ( tak jest oznaczony w panelu integry INTELA ) więc chyba z automatu wysyła sygnał jako stereo. W panelu sterowania amplituner został nazwany jako ep-hdmi-rx i także ikonka TV. Jest jakas opcja zeby to zmienic ? Na kompie z grafiką gf 210 i W7 nie bylo zadnego problemu z tym amplitunerem.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post12 maja 2015, 17:02

Może na początek zapuść film z dźwiękiem w DTS na ALLplayerze.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

• Reklama

Wróć do „Problemy”