Problem z połączeniem internetowym
-
A więc tak, w dniu wczorajszym bez powodu, podczas gry w gre internetową zaczęły mi wyskakiwać komunikaty "nastąpił błąd z twoim połączeniem", trwalo tak z 2-3 sec, i potem znowu dobrze (jakos to wytrzymałem...) Po wyłączeniu gry widze że nie moge wejść na żadną ze stron iternetowych, patrze na ikone sygnału wifi, i widze że nie jest połączony. W takim razie próbuje połączyc się ponowie, i po ok 30 sec wyskakuje mi komunikat że system windows nie może połączyć się z internetem, mimo iż sygnał internetowy jest! pisze że sygnał jest znakomity. Od razu zaznaczam że korzystam z laptopa Acer Aspire 5742g przez router, a dokładnie za pomocą wifi. No właśnie, sygnał jest, znajduje mi internet, lampka wifi na laptopie miga, więc w czym problem? Wszedłem w menadżer urządzeń w poszukiwaniach jakiegoś błędu, i zauważyłem że przy ikonie "kontroler ethernet" widnieje żółty trójkąt z wykrzyknikiem, na komputerze obok przeczytałem ze ma to coś wspólnego ze sterownikami karty sieciowej, w takim razie stwierdziłem że sciągne te sterowniki i zainstaluje, przy okazji sciągnałem ponowie ze strony producenta sterowniki do wifi, tak w razie czego. No i.. nadal ten sam problem! Może mi ktoś to wytłumaczyć, a tym bardziej pomóc?
- greh
- Kontaktowanie:
Primo: Zresetuj router.
Secundo: Jak to nie pomoże zresetuj modem od dostawcy netu.
Tertio: Jak to w ogóle dostawca?
Secundo: Jak to nie pomoże zresetuj modem od dostawcy netu.
Tertio: Jak to w ogóle dostawca?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
- Reklama