problem z połączeniem wifi

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
marcin8253

Użytkownik

Post02 lut 2012, 16:31

witam mam problem mam laptopa z win 7 (64bity) , dostawcą usługi jest netia mam router netia tp link, komputer łączy się z routerem pisze że połączono ale gdy otworze przęglądarke nie moge otworzyć żadnej , natomiast kolega ma laptopa win XP i równierz łączy się z routerem i otwierają się wszystkie wybrane strony, więc co jest z moją Toshibą ??? adres IP jest ustawiony na automatycznie a dalej nie wiem co robić jeśli ktoś może to bardzo proszę o pomoc

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post02 lut 2012, 22:10

Włączone jest WiFi w laptopie ? . Jak jest włączone to laptop powinien wyświetlać znalezioną sieć lub sieci wifi . Klikasz na swoją sieć ( router ) , podajesz hasło i to wszystko .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

marcin8253

Użytkownik

Post03 lut 2012, 16:54

WiFi włączone i jest komunikacja z laptopem, pisze połączono i na pierwszy rzut oka wszystko gra, ale gdy włącze przeglądarke (mozilla czy IE) nie mogę otworzyć żadnej strony, wyświetla się komunikat "nieprawidłowe przekierowanie", więc myśle że to coś w ustawieniach sieciowych i właśnie z tym nie potrafie sobie poradzić, może jest ktoś kto by mi dokładnie opisał co i jak ma być ustawione bo sam sobie z tym na pewno nie poradze...

-- 03 lut 2012, 17:54 --

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post03 lut 2012, 17:10

Sprawdź:
kliknij na ikonkę "Połączenie" w tray`u dwa razy --> Właściwości
--> zaznacz Protokół internetowy(TCP/IP) -->Właściwości --> wpisz odpowiednie dane - OK - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

To samo możesz zrobić z Start --> Panel sterowania --> Połączenia sieciowe...

Jeszcze:

Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Połączenia --> Ustawienia sieci LAN
--> zaznacz Automatycznie wykryj ustawienia - OK - Zastosuj - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Podałem z Windows XP - na Windows 7 może być inaczej lub podobnie...

Sprawdź inne DNS-y :
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

marcin8253

Użytkownik

Post04 lut 2012, 09:36

Podziałało dzięki wielkie za pomoc :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”