Problem z przeglądarką SeaMonkey

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Darom82

Stały bywalec

Post31 paź 2015, 08:28

Mam zainstalowaną przeglądarke SeaMonkey i chciałem ją zaaktualizowac do wersji najnowszej i zamiast tego, po ponownym uruchomieniu komputera przeglądarka ta przestała całkowicie działać. Po kliknieciu w ikonke przeglądarki mam cały czas taką informacje:
Obrazek

Czy da się to naprawić lub zainstalować od nowa przeglądarke tak, żeby nie stracić zapisanych w niej zakładek i historii przeglądania ?

Zauważyłem też, że po tej nie udanej aktualizacji wszystkie moje ikonki na pulpicie zrobiły się takie dziwne, zobaczcie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy da się to naprawić ??

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert

Post31 paź 2015, 08:56

Przywróć system do dnia sprzed aktualizacji.
Możesz w C/Document and settings/użytkownik/dane aplikacji/Seamonkey/ - znajdź profil i skopiuj zawartość profilu i gdzieś utworzysz nowy folder i tam wkleisz skopiowane. Wtedy nic nie stracisz. W nowej instalacji wchodzisz w profil w tym samym miejscu, usuwasz wszystko w profilu i wkleisz zawartość zachowanego profilu z nowego folderu.
Pamiętaj, ze folder jest ukryty, więc w opcjach folderow zaznacz pokazywanie ukrytych plików i folderów i odznacz pokazywanie chronionych. Zastosuj i OK.
Skąd pobrałeś seamonkey? Piorunem wejdź na stronę Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kliknij w wybierz plik i wybierz z program files, folder seamonkey, zaznacz seamonkey exe, kliknij w otwórz, potem na stronie kliknij w przeskanuj. Jak pokaże Ci wirusy, to szybko robisz wszystkie logi FRST, podajesz linki.
Jak masz jeszcze pobrany instalator, to też go przeskanuj na virus total - podasz linka z paska adresu na virus total online po skanowaniu.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Darom82

Stały bywalec

Post31 paź 2015, 12:38

Własnie chce przywrocic system do dnia 29 pazdziernika ale sie nie da, moge tylko przywrocic do ustawien z przed 2 minut :| Załamka noo :| Błagam pomóżcie mi z tym :|
Seamonkey pobierałem z DobrychProgramow albo z programosów.
Przeskanowałem ten plik tym skanerem z tej strony ale zadnego wirusa mi nie wykryło.
Co do ikonek to probowalem tego:
Ikonka podstawowa:

Kod: Zaznacz cały

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\DefaultIcon]
@="shell32.dll,2"

lub calkowity brak ikony:

@="shell32.dll,50"

lub ikonka alternatywna.

@="shell32.dll,153"

Ale to nic nie pomogło i wszystkie ikony obok programów poznikały mi albo mają taki wygląd jak tu widać na moim pulpicie. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jak to naprawic ? :|

Gedo pisze:Przywróć system do dnia sprzed aktualizacji.
Możesz w C/Document and settings/użytkownik/dane aplikacji/Seamonkey/ - znajdź profil i skopiuj zawartość profilu i gdzieś utworzysz nowy folder i tam wkleisz skopiowane. Wtedy nic nie stracisz. W nowej instalacji wchodzisz w profil w tym samym miejscu, usuwasz wszystko w profilu i wkleisz zawartość zachowanego profilu z nowego folderu.
Pamiętaj, ze folder jest ukryty, więc w opcjach folderow zaznacz pokazywanie ukrytych plików i folderów i odznacz pokazywanie chronionych. Zastosuj i OK.

Zrobilem tak jak napisales tylko nadpisalem folder Profiles tym ktory sobie zapisalem z zakladkami na pulpicie i po uruchomieniu seamonkey nie mam zakladek i tych ustawien ktore mialem. Stracilem wszystkie ustawienia i zakladki :|
Mozna to jakos odzyskac ??

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post31 paź 2015, 15:17

Naprawa wyświetlania ikon/miniatur w Windows XP/Vista/7
Brak ikon na pulpicie. Naprawa explorer.exe

problemy/nieprawidlowe-wyswietlanie-ikon-w-windows-7-t24470.html

Poradnik:
Przy zaznaczonym Pokaż ukryte pliki i foldery --> dysk_systemowy\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local
--> usunąłem plik IconCache.

Nie restartowałem komputera ponieważ po restarcie plik IconCache powraca.

PPM (prawym przyciskiem myszki) --> Panel sterowania NVIDIA.
Zmieniłem w Głębia kolorów z Najwyższa (32-bitów) na Średnia (16-bitów) - zatwierdziłem.
Następnie zmieniłem ze Średnia (16-bitów) na Najwyższa (32-bitów) - zatwierdziłem.
Teraz już plik IconCache po ponownym uruchomieniu komputera nie powraca
i ikony prawidłowo się wyświetlają :)

Uwaga:
ten plik może być w Documents and Settings\nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji.
Zależy od systemu.

Kilka miesięcy piszesz na tym forum oraz innym że masz z tym komputerem
ciągle problemy.

:arrow: Aktualizacja programów - nie !
:arrow: Ponowna instalacja systemu - nie !
:arrow: Dołożenie pamięci - nie !
:arrow: Niepoprawna pisownia - tak !
:arrow: Spamy na SB - tak !

Proszę o wykonywanie zaleceń wszystkich użytkowników forum.
Zamykam temat,
XMan.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”