Problem z przełączeniem użytkownika

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Problem z przełączeniem użytkownika

Post19 mar 2009, 10:21

Witam.

Mój problem polega na tym ze gdy mam włączonego jednego użytkownika to gdy przełączam na następnego nie wylogowując się z pierwszego to komputer się resetuje , przed formatowaniem komputera tak się nie działo. Jeśli działa tylko jeden użytkownik wszystko jest ok, a jak tylko odpalę drugiego to po chwili się resetuje ;< Chciałbym dodać ze to nie wina zasilacza , jak dowiedzieć się co jest przyczyna mojego problemu z resetowaniem się komputera . Serdecznie proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 22:25 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownię

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21305
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 10:57

Może Masz bluescreeny, tylko za szybko znikają i o tym nie wiesz?
Aby BSOD pozostał na ekranie, wejdź do panelu sterowania->system->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->odznacz automatyczny restart po awarii. Napisz na forum, jaki kod błędu został wygenerowany oraz jaką podano przyczynę.

Aby dowiedzieć się więcej, czego dotyczył bluescreen, odczytaj plik DMP. Zrób to wg tej instrukcji :arrow: Czytanie plików DMP
Sprawdź rozwiązanie (także w linkach): kody błędów.
Jeżeli nie rozwiążesz problemu, to daj raport na forum. Wklej go na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tu daj tylko link do niego.
Sprawdź teraz, czy są jakieś pliki DMP.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Problem z przełączeniem użytkownika

Post19 mar 2009, 11:13

Drogi kolego nie ma w ogole BSD. minidump tez się nie zapisuje, komp się resetuje mimo odznaczenia tej opcji. Próbowałem tego sposobu ale nie poskutkował. Przyczyna jest co innego.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 22:25 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 11:26

Usuń konto drugiego użytkownika i stwórz je ponownie.

kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Re: Problem z przełączeniem użytkownika

Post19 mar 2009, 14:10

tej opcji tez próbowałem. Próbowałem z hasłem, bez hasła. Z jednym obrazkiem i drugim ale nic nie pomaga :<
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 22:26 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4078
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 14:18

Daj dzienniki aplikacja oraz system, instrukcja tworzenia -> Podgląd zdarzeń - zapisywanie dzienników.

Czy komputer jest w domenie?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Problem z przełączeniem użytkownika

Post19 mar 2009, 14:54

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - aplikacje
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - system

Sprecyzuj proszę o co Ci chodzi pytając czy komputer jest w domenie.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 22:27 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4078
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 15:14

Sprecyzuj prosze o co Ci chodzi pytajac czy komputer jest w domenie.

Czy uwierzytelnianie użytkownika jest na poziomie domeny czy lokalnie. Masz ten komputer podłączony do innego kompa - serwera, czy jest to normalny komp (w sieci bez kontrolera domeny), gdzie uwierzytelnianie userów odbywa się lokalnie. Co to za komp w ogóle, w firmie czy zwykły PC-et domowy? Jak domowy to na 98% nie ma domeny.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

// logi sprawdze za 60min
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Re: Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 16:14

Komputer nie ma domeny. Normalny komputer uzywany w domowym zaciszu

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4078
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 17:26

W dziennikach nic konkretnego nie ma na czym mógłbym oprzeć się.

Po pierwsze koniecznie wpisz w Start -> Uruchom

Kod: Zaznacz cały

%SystemRoot%\Minidump


Otworzy się folder , gdzie powinny być pliki DMP, należy poddać je analizie za pomocą narzędzia WinDbg (instrukcja obsługi w poście cosik_ktosik).

Po drugie, sprawdź status usług:

DCOM Server Process Launcher (Program uruchamiający proces serwera DCOM)
Terminal Services (usługi terminalowe)
Fast User Switching Compatibility (usługa szybkiego przełączania użytkowników)

Jeżeli zajdzie potrzeba należy tymczasowo wyłączyć je (przestawić w tryb uruchamiania - wyłączony).

Po restarcie maszyny przywrócić poprzedni tryb dla każdej ze wspomnianych usług (ustaw wszystkie na Automatyczny). Po tym zabiegu ponownie zrestartuj sprzęt.

Po trzecie, według moich informacji problem może powodować jedna z aplikacji, którą nie tak dawno zainstalowałeś, najczęściej pojawia się tu oprogramowanie do nagrywania płyt.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Re: Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 20:39

Plik minidump się nie zapisuje w moim przypadku, jucz o tym pisałem. Wytłumacz mi proszę jak sprawdza się stan w/w usług.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 22:28 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4078
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 20:47

Start -> Uruchom -> services.msc

Uruchomisz przystawkę w której będą wylistowane wszystkie aktualnie zainstalowane usługi.

Odszukaj wymienione, 2xLPM (Lewy Przycisk Myszki) na danej usłudze, w nowym oknie w polu Typ uruchomienia z listy wybierz wyłączone -> potwierdź klawiszem OK.

Co do aktualnego statusu, patrzysz jaki tryb uruchomienia ma dana usługa (Automatyczny, Ręczny, Wyłączona).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 21:16

Program uruchamiający proces serwera DCOM - auto
usługi terminalowe - ręczny
usługa szybkiego przełączania użytkowników tego nie mogę znaleźć... Robić dalej zgodnie ze wskazowkami, czy szukać tej ostatniej usługi gdzie indziej ?
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, 22:29 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4078
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 21:34

Musi być ta usługa.

daj mi wyciąg z tasklist.

Kod: Zaznacz cały

Start -> Uruchom -> cmd


Wpisz

Kod: Zaznacz cały

net start >>C:\lista.txt


Odczytaj plik C:\lista.txt za pomocą notatnika i wklej jego zawartość na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników , w treści posta podaj link prowadzący do wklejki.

Dodatkowo ściągnij sobie Autoruns z pakietu SysinternalsSuite, uruchom program, przejdź na zakładkę services i zobacz czy wspomniana usługa (Szybie przełączanie użytkowników, Fast User Switching Compatibility) jest na liście.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

kaszmin

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 19 mar 2009, 10:19

Problem z przelaczeniem uzytkownika

Post19 mar 2009, 22:02




  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości