Problem z siecią.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Papi986

Użytkownik

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 11:05

Witam, mam pewien problem z którym od dłuższego czasu nie mogę się uporać.Otóż gdy włączam komputer stacjonarny pojawia się coś takiego : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników dodam że na laptopie wszystko działa bez zarzutu : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
kabel jest bezpośrednio wpięty do komputerów od routera. Ten problem powstał po przypadkowym usunięciu sterowników karty sieciowej , ale już je zainstalowałem. Po diagnostyce pojawia sie cos takiego :Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników próbowałem przepisać adres ip i dnsy z laptopa do komputera , lecz to nic nie daje :|
Wyniki z komendy ipconfig /all :Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Bardzo proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 11:37

Witam .
Papi986 pisze:próbowałem przepisać adres ip i dnsy z laptopa do komputera

Adres IP powinien być pobrany automatycznie z routera . DNS-y też można ustawić tylko w routerze .Spróbuj DNS-y Np. Gooogla 8.8.8.8 , 8.8.4.4 . W wynikach komendy ipconfig /all masz jakieś dziwne DNS-y to raz oraz brak bramy domyślnej . Dla porównania moje ipconfig /all Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jaki masz router i jak router jest podłączony do internetu ?
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Papi986

Użytkownik

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 11:54

Zrobiłem to o czym mówiłeś :Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lecz dalej nic, jest to router cisco EPC3208 internet jest poprzez kabel Ethernet o ile się nie myle.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 13:21

Papi986 pisze:Ten problem powstał po przypadkowym usunięciu sterowników karty sieciowej , ale już je zainstalowałem. Po diagnostyce pojawia sie cos takiego

Odinstaluj aktualny sterownik i sprawdz inną wersje.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 13:55

Czy masz tylko cisco EPC3208 ? Czy jeszcze masz dodatkowo inny router ? Z opisu cisco EPC3208 widzę że to jest modem i ma jedno wyjście Rj-45 ( Ethernet). Aby podłączyć więcej niż jeden komputer do modemu powinieneś mieć router .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Papi986

Użytkownik

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 14:31

Owszem mam router tp link ,ale najpierw chciałem naprawić bezpośrednie połączenie do komputera. Gdy podpinam ten sam kabel do laptopa to działa internet. Jak myślicie ten problem może mieć związek z kartami tunelowymi? Od nich często występują błędy z połączeniem internetowym.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2015, 14:32 przez Papi986, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 14:32

Papi986 pisze: Gdy podpinam ten sam kabel do laptopa to działa internet.

No to problem jest z kompem. Albo tak jak mówiłem przeinstaluj sterownik na inny albo przywracanie systemu do dnia gdy było oki.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 15:19

Sprawdź jw

W Menedżerze urządzeń nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?

Sterowniki Ethernet mogą być również w sterownikach do płyty głównej Chipset, karty dźwiękowej lub karty graficznej.
Ja używam wbudowanych do karty graficznej.

Nie pomoże to sprawdź jeszcze:

1. Klik PPM (prawym przyciskiem myszki) na ikonkę połączenia w tray`u
--> Rozwiąż problemy.

Obrazek

2. Reset routera.
3. Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Połączenia --> Ustawienia sieci LAN
--> zaznacz Automatycznie wykryj ustawienia - OK - Zastosuj - OK.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Zabezpieczenia
--> Internet, Lokalny intranet, Zaufane witryny, Witryny z ograniczeniami
- ustaw/kliknij wszystko na Poziom domyślny - Zastosuj - OK.

Start --> Panel sterowania --> Centrum sieci i udostępniania --> Połączenie lokalne IPv4
--> Właściwości --> Protokół internetowy w wersji (TCP/IPv4) --> Właściwości.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

W Konfiguracji alternatywnej wpisz odpowiednie dane z umowy:
- Adres IP
- Maska podsieci
- Brama domyślna

Preferowany serwer DNS
Alternatywny serwer DNS
- możesz zmieniać.

Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------

lub Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------

Ostatecznie możesz jeszcze naprawić za pomocą tego narzędzia/programu:

Pobierz, zainstaluj, poczekaj chwilkę a następnie uruchom ponownie komputer...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Problem z siecią.

Post23 cze 2015, 15:39

Jak podłączysz kompa to spróbuj odnowić adres IP - ipconfig /renew .
Papi986 pisze:Jak myślicie ten problem może mieć związek z kartami tunelowymi? Od nich często występują błędy z połączeniem internetowym.

Nie powinno . Chociaż nie którzy wyłączają protokół IPv6 . Zdania na ten temat są podzielone .
Jak wyłączyć/włączyć IPv6 -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ok ale jak masz router to go podłącz i nie powinno być problemów . Jak będą to pisz .

• Reklama

Wróć do „Problemy”