Witam
Mam dosyć poważny problem z siecią na swoim pcecie. Otóż mam liveboxa z orange, do niego podłączony jest pc i tv. Laptop łapie sieć przez wifi (właśnie dzięki niemu mam cały czas dostęp do neta). W tv także jest internet, bo działa ipla. Problem jest jedynie z pcetem (połączony z liveobxem za pomocą RJ-45). Otóż miałem żółty wykrzyknik przy połączeniu lokalnym, wszedłem w centrum sieci i udostępniania -> ustawienia karty sieciowej-> diagnozuj problem i znalazło "Brama domyślna jest niedostępna - naprawiony" po czym odzyskuje neta na pc na 3-5 minut i znowu to samo.
Zaznaczam, że skanowałem mbamem i nic nie znalazło, tak samo jak chkdsk. Problem może być z konfiguracją karty sieciowej, ale nie wiem co konkretnie może z tym być.
Pomożecie?
-- 11 sie 2015, 14:58 --
EDIT: Pobawiłem się ze sterownikami od karty sieciowej i od godziny internet mam. Zobaczymy co będzie dalej. Napisałem temat w dziale bezpieczeństwo, bo ewidentnie coś jest nie tak.
-- 11 sie 2015, 16:57 --
EDIT2: Neta już nie ma i to tym razem na stałe. Niezależnie od sterownika
Problem z siecią.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem z siecią.
Witam, w laptopie kliknij na ikonkę sieci i wybierz stan-> szczegóły.
Tam są podane prawidłowe adresy, warto zobaczyć przy ich stałym wpisaniu na PC czy działają. Zmień tylko adres IP (numer po ostatniej kropce na jakiś inny).
Tam są podane prawidłowe adresy, warto zobaczyć przy ich stałym wpisaniu na PC czy działają. Zmień tylko adres IP (numer po ostatniej kropce na jakiś inny).
- XMan
Problem z siecią.
jw
Jeżeli nie pomoże to przeczytaj dokładnie ten temat wraz z podanymi linkami:
sieci-komputerowe/brak-polaczenia-z-wifi-trwa-identyfikowanie-sieci-t34674.html
Jeżeli nie pomoże to przeczytaj dokładnie ten temat wraz z podanymi linkami:
sieci-komputerowe/brak-polaczenia-z-wifi-trwa-identyfikowanie-sieci-t34674.html
-
- Reklama