Problem z siecią.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Piecka

Użytkownik

Problem z siecią.

Post11 sie 2015, 16:57

Witam
Mam dosyć poważny problem z siecią na swoim pcecie. Otóż mam liveboxa z orange, do niego podłączony jest pc i tv. Laptop łapie sieć przez wifi (właśnie dzięki niemu mam cały czas dostęp do neta). W tv także jest internet, bo działa ipla. Problem jest jedynie z pcetem (połączony z liveobxem za pomocą RJ-45). Otóż miałem żółty wykrzyknik przy połączeniu lokalnym, wszedłem w centrum sieci i udostępniania -> ustawienia karty sieciowej-> diagnozuj problem i znalazło "Brama domyślna jest niedostępna - naprawiony" po czym odzyskuje neta na pc na 3-5 minut i znowu to samo.

Zaznaczam, że skanowałem mbamem i nic nie znalazło, tak samo jak chkdsk. Problem może być z konfiguracją karty sieciowej, ale nie wiem co konkretnie może z tym być.

Pomożecie?

-- 11 sie 2015, 14:58 --

EDIT: Pobawiłem się ze sterownikami od karty sieciowej i od godziny internet mam. Zobaczymy co będzie dalej. Napisałem temat w dziale bezpieczeństwo, bo ewidentnie coś jest nie tak.

-- 11 sie 2015, 16:57 --

EDIT2: Neta już nie ma i to tym razem na stałe. Niezależnie od sterownika

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z siecią.

Post11 sie 2015, 23:56

Witam, w laptopie kliknij na ikonkę sieci i wybierz stan-> szczegóły.
Tam są podane prawidłowe adresy, warto zobaczyć przy ich stałym wpisaniu na PC czy działają. Zmień tylko adres IP (numer po ostatniej kropce na jakiś inny).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Problem z siecią.

Post12 sie 2015, 06:07

jw

Jeżeli nie pomoże to przeczytaj dokładnie ten temat wraz z podanymi linkami:
sieci-komputerowe/brak-polaczenia-z-wifi-trwa-identyfikowanie-sieci-t34674.html
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”